Зустріч школярів з героями-земляками

Нині наша держава переживає важкі  часи. І боронити країну доводиться найкращим її синам. Нещодавно наш район зустрів 17 наших воїнів-земляків - учасників АТО, які в період третьої хвилі часткової мобілізації були призвані для проходження служби в Збройних силах України. 18 листопада вони прибули в десятиденну відпустку до рідних домівок. 
У п'ятницю, 21 листопада, для своїх земляків, хлопців, які ще зовсім нещодавно були учнями Вапнярської загальноосвітньої школи №2 Олексія Маслова і Романа Масловського заступник директора з виховної роботи Оксана Качарай,  вчителі і учні підготували зустріч "Ви - наша гордість". Своїх Героїв та їхніх матерів присутні у залі зустріли оплесками. 
Першим до хлопців звернувся директор школи Володимир Миколайович Водвуд, який подякував їм та їхнім побратимам за мужність, матерям - за те, що виростили таких синів. Дівчата у вишиванках вручили хлопцям святий український хліб - коровай. Хвилиною мовчання всі вшанували загиблих бійців. Діти прочитали вірші і подарували хлопцям зроблені власними руками герби і плакати. До своїх колишніх учнів звернулася вчителька географії Людмила Володимирівна Кондратюк, яка дала Олексію і Роману обереги. 
З перших вуст хотілося почути про будні наших земляків на проклятій війні.  Їхні розповіді вражали кожного, в них були і страшні реалії війни, і жарти. Допитливими були школярі, багато питань ставили вони Олексієві і Роману.  Найбільше запитували, як їм вдається виживати. "Потрібно вчасно і швидко сховатись, щоб не дістала ворожа куля", - розповіли хлопці. 
Подякувала директору, вчителям, учням, усім небайдужим людям за допомогу мама учасника АТО  Ніна Пет-рівна Маслова.
Героям-землякам шкільна родина подарувала квіти, подарунки і державний прапор, на якому було написано "З любов'ю від рідної школи", "Повертайтесь живими". Зі словами "Будь ласка, повертайтеся живими!"  діти кілька раз зверталися до хлопців. Протягом зустрічі на очах у всіх присутніх були сльози. 
Ірина ГРАБЧАК
 
 
 
 
 
Автор фото: РКП "Редакція газети і радіомовлення "Томашпільський вісник"
 
Всі новини