"Зурми звитяги" у Львові

Щороку фестиваль "Сурми звитяги" збирає талановитих дітей та молодь, шанувальників національних традицій та української пісенної спадщини. На цьогорічному 15 Всеукраїнському фестивалі мистецтв "Сурми звитяги", що відбувся в палаці культури ім. Гната Хоткевича (м.Львів), Вінниччину представляли колективи Томашпільського Будинку дитячої творчості: ансамбль танцю "Шарм", (керівник М.А Олійник), вихованці відділення рукопашного бою "Альтаїр" (тренер С.Ф. Водянюк),  дитячий фольклорно-етнографічний ансамбль "Вербиченька" (керівник Синиця Л.В.),  а також маленька солісточка Іринка Кривов`яз. 
На фестивалі-конкурсі учасники виконували той самий репертуар, що й на обласному етапі. І знову увійшли в когорту переможців: колектив "Вербиченька" став лауреатом ІІ ступеня в номінації "вокальні ансамблі", колектив "Шарм" та вихованці відділення рукопашного бою "Альтаїр" – лауреати ІІІ ступеня в номінації "Композиція". Діти продемонстрували високу виконавську майстерність, художній образ, артистизм. Це для них велика радість - виступ на  великій сцені і в черговий раз перемога. За високопрофесійний рівень виконання журі вручило юним томашпільчанам Подяку.
Учасників переповнюють позитивні емоції та гарні враження від самої поїздки в історичне, захоплююче місто Львів. А стала ця поїздка реальністю завдяки сприянню районного керівництва, відділу освіти райдержадміністрації. Обіцяємо, що і надалі будемо робити все для того, щоб гідно представляти наш край у різних культурно-мистецьких заходах.
Як керівник колективу, вважаю, доречно в цей такий  нелегкий для нашої держави час організовувати, проводити та брати участь у таких та подібних дитячо-юнацьких заходах, які мають виховний характер. Виконуючи історичні (козацькі) пісні, танцювальні композиції, діти розвивають патріотичний дух, мужність, любов до рідного краю, пам'ятають, відроджують та бережуть історію, минуле, сьогодення.
На фото: учасники фестивалю, які представляли Вінниччину.
Людмила СИНИЦЯ, 
            керівник дитячого фольклорно-етнографічного колективу "Вербиченька" Томашпільського БДТ.  
 
 
                                       
 
 
 
 
Всі новини