Збори громадян в с. Олександрівка

«Жителі Олександрівської територіальної громади не опускають руки  навіть у складні часи», - зазначив заступник голови райдержадміністрації Дмитро Коритчук, оцінюючи проведену тут роботу за минулий рік.
А минулого року олександрівчани, переживаючи зі всією країною важкі часи, багато політичних подій, надавали посильну допомогу продуктами харчування, коштами та всім необхідним учасникам антитерористичної операції, пораненим бійцям, а поряд з цим дбали про вирішення нагальних проблем своєї громади, забезпечення безперебійного функціонування усіх установ, виконання місцевого бюджету. Зокрема, як зазначив у своєму звіті сільський голова Василь Чувпенюк, у перші зимові місяці 2014 року доводилося боротися зі сніговими наметами: "Завдяки сільській раді, Томашпільському райавтодору, ТОВ "Зернопродукт-Липівка" не було перебоїв у доставці в магазин товарів першої необхідності, транспортному сполученні".
А з настанням погожих весняних днів працівники сільської ради, школи, дитсадка, клубу, бібліотеки, депутати та небайдужі мешканці територіальної громади традиційно взялися до наведення порядку та благоустрою у населених пунктах. В результаті чого приведено в належний стан території біля кожної установи, пам'ятника загиблим воїнам, упорядковано клумби, ліквідовано стихійні сміттєзвалища, відремонтовано автобусну зупинку, прибрано на кладовищі та відремонтовано огорожу, висаджено дерева, встановлено ліхтарі біля пам'ятника та церкви, прогрейдеровано і частково відремонтовано дороги тощо.
Незважаючи на нелегку фінансову та економічну ситуацію в країні, минулого року вдалося виконати бюджет сільської ради на 132,7%. При уточненому призначенні 415194 грн. надійшло до бюджету 551190,45 грн. Тож Василь Чувпенюк детально прозвітував громаді, куди направлялися ці кошти. Основна частка, за його словами, на безперебійне функціонування установ, що є спільною власністю громади: сільської ради, дитсадка, клубу та бібліотеки, а також на благоустрій, покращення матеріально-технічної бази названих установ. Що до останніх двох, то тут посильну допомогу, в рамках укладених угод про соціально-економічне та культурне партнерство Олександрівської сільської ради з орендарями земель, надано ТОВ "Зернопродукт-Липівка" (директор Володимир Романюк), СТОВ "Липівка" (директор Світлана Мельник), ПП "Фатіма-Агро" (директор Анатолій Кречківський). Зокрема, варто зазначити, що у дитячому садочку замінено 7 вікон, зроблено ремонт приміщення сільської ради, розпочато ремонт приміщення під бібліотеку.
Були спроби минулоріч, як зазначив сільський голова, додатково залучити кошти з обласних бюджетів для вирішення проблем із водопостачання, для створення інформаційного забезпечення сільського населення та створення сучасних умов відпочинку молоді в сільському клубі. "Духом не падаємо, - зазначив він, - і цього року подали заявку на участь у міжнародному конкурсі ПРООН та ЄС "Місцевий розвиток, орієнтований на громаду-3" та проект на обласний конкурс на тему "Подаруймо тепло дітям", який передбачає придбання й встановлення опалювального котла у дитсадочку".
Завершуючи свій звіт, сільський голова поділився планами на цей рік, серед яких, зокрема, продовжити освітлення вулиць, ремонт доріг, що є найболючішим і проблемним, здійснити реконструкцію чи ремонт сільського клубу, працювати над покращенням умов виховання менших жителів громади у дитсадочку, у школі. Але школа, як зауважив заступник голови райдержадміністрації Дмитро Коритчук, цьогоріч згідно зі змінами у законодавстві рішенням сесії районної ради припинить своє функціонування. Тож тепер треба думати, як використовуватиметься її приміщення.
Також присутні представники громади мали можливість заслухати звіт діль-ничного інспектора міліції Олександра Кривка про криміногенну ситуацію у територіальній громаді та висловити свої незадоволення з різних приводів, почути відповіді на питання, що їх турбують.  
Катерина БЕРІЛ.
 
Всі новини