«Заплатиш податки й буде все в порядку»

Головним управлінням ДФС у Вінницькій області відповідно до доручення Голови ДФС України від 21.01.2015р. №1633/7/99-99-06-02-01-09 «Про конкурс дитячої творчості» було організовано та проведено Другий етап конкурсу серед учнів загальноосвітніх навчальних закладів області з художніх, літературних творів та комп’ютерної графіки (комп’ютерної анімації) на податкову та митну тематику.
Заголовок матеріалу, це назва літературного твору учениці Раківської школи Томашпільського району Слободянюк Аліни. Робота була представлена на конкурс дитячої творчості «Майбутнє країни – у мріях дитини», і на районному рівні зайняла перше місце, та отримала заохочувальний приз за напрямом «Літературні твори» - під час підведення підсумків Другого етапу конкурсу у ГУ ДФС у Вінницькій області. 
Метою конкурсу є виховання податкової культури та формування знань і розуміння економічної грамотності у школярів, щоб діти зрозуміли, що потрібно платити податки і жити чесно. Діти відчувають серцем і відображають своє бачення, свої мрії в творчих роботах. Шановні дорослі, ознайомтеся ще з роботою Аліни, бо вона того варта.  
 
В нас держава як сім’я – дружна, щира і міцна. 
І щоб жили ми в достатку треба заплатить податки.   
Знають в нас про це усі –і дорослі, і малі.   
А для чого нам податки? Хочу я у вас спитати.            
Школярі вже добре знають, всі країни війська мають,
Щоб кордони захищати і ворога в дім не пускати.    
Ще в державі треба мати кошти на різні видатки:    
І природу берегти, і науку розвивати,
І спортсменів за кордон на змагання відправляти,           
Діти в школу щоб ходили,  щоб в порядку й мирі жили,  
За потреби щоб в лікарні лікувались громадяни.  
А тому всі українці ще з дитинства мають знати,               
Щоб в державі був порядок, кожен з нас платить податок.
 
 
Вітаємо Аліну Слободянюк з відзнакою у обласному конкурсі та повідомляємо, що відповідно до умов про організацію та проведення конкурсу дитячої творчості «Майбутнє країни – у мріях дитини» та Плану Заходів ГУ ДФС у Вінницькій області щодо організації та проведення Другого етапу конкурсу нагородження переможців регіонального рівня  відбудеться восени. Про дату урочистих заходів з нагоди привітання переможців буде повідомлено додатково.
 
Заступник начальника Крижопільської ОДПІ,
начальник Томашпільського відділення              О.Г.Білецький
 
Всі новини