Як отримати від держави 20% компенсації на придбання твердопаливного або електричного котла?

Про це на нараді в голови облдержадміністрації Анатолія Олійника поінформував начальник територіального управління Держенергоефективності України у Вінницькій області Юрій Ренгач. 
Так, він зазначив, що 1 жовтня поточного року Кабінет Міністрів України прийняв постанову, відповідно до якої люди можуть отримати компенсацію частини кредиту на придбання твердопаливного або електричного котла. Відшкодування становитиме до 20% тіла кредиту, але не більше 5 тисяч гривень. Загалом на ці потреби Уряд виділив 50 млн грн бюджетних коштів.
Юрій Ренгач зауважив, що завдяки цій Урядовій програмі у людей з’явились додаткові можливості забезпечити незалежність своєї оселі від газу, який вже кілька місяців в нашу державу не постачається з Росії. За попередніми підрахунками програма дозволить перейти на альтернативні види опалення близько 34 тисячам домогосподарствам. 
За його словами, охочих за рахунок заміни котла зменшити споживання газу, кредитуватиме АТ «Ощадбанк». Розроблена схема дій для використання цього механізму.
Щоб отримати позику, спочатку потрібно обрати в магазині необхідний котел для заміщення природного газу. Ним може бути твердопаливний або електричний котел. Від організації, котра продає котел, необхідно взяти рахунок для оплати.
Потім – надати документи до відділення «Ощадбанку» для отримання кредиту. Після розгляду документів, банк приймає рішення про виділення кредиту. 
Якщо банк дасть згоду, треба оплатити початковий внесок у розмірі 10% від вартості котла та надати «Ощадбанку» документи, що підтверджують придбання пристрою. Після цього людина отримує перераховану компенсацію на свій поточний рахунок відкритий «Ощадбанком». За умовами кредитування АТ «Ощадбанк», кредит надається у гривнях на термін до 36 місяців за ставкою 25% річних. Мінімальна сума кредиту – 1 тисяча гривень, максимальна – до 30 тис. грн. Банк бере разову комісійну винагороду у розмірі 3% від суми кредиту.
Після того, як банківська установа  передає підтвердження отримання котла в Держенрегоефективності, проводиться компенсація 20% вартості котла на рахунок в банку.
 
Всі новини

E-Mail: *

Пароль: *


Ще не зареєстровані? Реєстрація