Відвідано ДБСТ, який переселився із районів проведення АТО

13 травня 2015 року відбувся виїзд  працівників служби у справах дітей райдержадміністрації та районного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді до дитячого будинку сімейного типу (далі ДБСТ) Мови Юрія Олексійовича, Мови Надії Анатоліївни, в якому проживають та виховуються 7 дітей, позбавлених батьківського піклування. Даний ДБСТ прибув 08 лютого 2015 року  в смт. Вапнярка Томашпільського району із м. Алчевська Луганської області, районів проведення АТО. Мати-вихователька та її 7 дітей-вихованців проживають в приміщенні колишнього дитячого садка, за  адресою: вул. Космонавтів, 3 в смт. Вапнярка. Батько-вихователь поки що не  приїхав, залишився в м. Алчевськ. 
Приміщення, в якому на даний час  проживають діти-вихованці  просторе, в ньому зроблений сучасний ремонт, в наявності водопостачання та водовідведення. Діти мають окремі спальні місця та місця для приготування уроків, відпочинку. Забезпечені в достатній кількості сезонним одягом, взуттям, засобами особистої гігієни, шкільним приладдям.  
За місцем фактичного проживання на ДБСТ надходить державна соціальна допомога на дітей-вихованців та грошове забезпечення матері-виховательці.  Кошти використовуються суто на потреби дітей, нецільового використання коштів не виявлено.
Всі діти-вихованці відвідують Вапнярську ЗОШ І-ІІІ ст. №1. З їхніх слів, вони добре почуваються в новій школі, відношення до них доброзичливе, мають нових друзів.     
Мати – вихователька здійснює  належний догляд за здоров’ям, навчанням, вихованням дітей, розвитком їхніх  різнобічних інтересів.  
Фактів порушення прав дітей-вихованців не виявлено.
 
 
Заступник начальника служби у справах дітей                  Ярош О.І. 
 
 
Всі новини