Відбулося чергове засідання районної міжвідомчої координаційно-методичної ради з правової освіти населення

 
Про стан правової освіти населення на території  Томашпільської селищної ради  та про стан правоосвітньої та правовиховної  роботи у Рожнятівській, Вапнярській №2 загальноосвітніх школах та Комаргородському вищому професійному училищі  йшла мова на черговому  виїзному засіданні районної міжвідомчої координаційно-методичної ради з правової освіти населення, що відбулася 29 квітня 2015 року.  Із зазначених питань інформацію надали юрисконсульт Томашпільської селищної ради  Щербатий А.М., а також заступники директорів Рожнятівської та Вапнярської №2 загальноосвітніх шкіл Бойко О. П. та Качарай О.В. В їхніх виступах глибоко проаналізовано заходи, які вживаються керівниками органів місцевого самоврядування, виконкомами сільських та селищних рад, учительськими колективами та громадськістю з метою попередження правопорушень, а також з тими, хто схильний  до вчинення незаконних дій чи вчиняв їх.
Свій виступ  заступник директора з виховної роботи Рожнятівської ЗОШ Оксана Бойко ілюструвала цікавими діаграмами, фотографіями, що засвідчили системну роботу педколективу школи, батьків та громади із зазначених  проблем. А найкращим свідченням  результативності такої роботи є те, що з 2008 року  жоден їх школяр не стоїть  на обліку у кримінальної міліції.
Не менш  показовим став виступ заступника  директора з виховної роботи  Комаргородського  ВПУ Десяк О.В. Цей освітній заклад відзначається своєю  специфікою у порівнянні із загальноосвітньою школою. Тут навчаються діти з кількох районів нашої  області, а також із сусідньої-Одеської. Зв'язок із батьками налагоджується не так швидко, як в одному населеному пункті.  Тому шукають  додаткові засоби впливу, наприклад зв'язок із головами тих сіл, звідки прибули учні. Усе це дає відповідний результат: рівень правоосвітньої роботи тут  на високому рівні, що підтверджується реальними фактами: у порівнянні з 2011 роком суттєво знизився рівень правопорушень  як адміністративних, так і кримінальних у 2-3 рази.
Активну участь в обговоренні винесених на засідання питань узяли члени комісії Д. Коритчук – заступник голови РДА, Л.Мокрак -  начальник служби у справах дітей РДА, П.Антонишин – дректор  Томашпільської школи-гімназії, В. Чуприна – перший заступник начальника Томашпільського РВ УМВС у Вінницькій області, начальник слідчого відділення, Г.Слободян -  начальник відділу з питань фізичної культури і спорту  РДА.  Провела  МКМР та підбила підсумки засідання заступник голови районної ради Валентина Залюбівська.
 
 
 
 
Всі новини