Відбулися збори громадян Пилипи-Борівської територіальної громади

На загальні збори громадян за місцем проживання у Пилипах-Борівських, де про роботу сільської ради та виконкому в 2014 році звітував сільський голова Сергій Бабин, завітало близько 40 сільчан. Очільник громади поділився невтішною статистикою: минулоріч громада поповнилася лише 6 дітьми, а кількість населення зменшилася на 15 осіб. Померлих сільчан, героїв "Небесної сотні", мирних жителів та бійців, які полягли на Сході нашої країни присутні  вшанували хвилиною мовчання.
На території сільської ради працює два ФАПи, два клуби, дві бібліотеки, дитячий садочок, школа, від-ділення зв'язку,  два магазини в П.-Борівських та один в Калинці, комунальне підприємство, агроформування "Зелена долина". Згідно з соціальною угодою агроформування у 2014 році надало матеріальну допомогу на суму 38 861 грн., що складає 38 грн. з одного орендованого гектара.В школі було встановлено нові енергозберігаючі вікна на суму 9200 грн. та закуплено будівельних матеріалів для ремонту в дитячому садочку на суму 3865 грн. Допомагало також фермерське господарство "Славутич" (с. Стіна), яке згідно з соціальною угодою надало допомогу у сумі 3000 грн. на ремонт сіль-ського клубу в с. Калинка.
Завдяки батькам вихованців дитячого садочка "Березка" та працівникам КП "Пилипио-Борівські" в дошкільному закладі вдалося прокласти водопровід на кухню, детакож була збудована плита для приготування їжі та обігріву приміщення. На зібрані батьками кошти була закуплена сучасна електропіч, а комунальним підприємством - електроплита на два нагрівача та ін.
Минулого року до сільської бібліотеки з обмінно-резервного фонду районної бібліотеки надійшло книг на суму 339 грн. Всі ремонтні роботи своїми силами проводила бібліотекар. 
Продовжуємо роботу з освітлення вулиць, встановлено 150 ліх-тарів.
У Калинці та Пилипах-Борівських заготівлю молока здійснюють Тульчинський та Жмеринський молокозаводи. За зібрану продукцію розраховуються вчасно. На ремонт доріг молокозаводи  перерахували 8500 грн. Із субвенції сіль-ської ради на ремонт доріг було виділено 14 509 грн. Райавтодором завезено підсипний матеріал на вулиці Першотравнева (с. П-Борівські) та Мічуріна (с. Калинка), ямковий ремонт яких жителі здійснювали самотужки. 
На території сіл створена група громадського порядку, що нараховує 12 осіб, які  чергували на блокпості, неодноразово проводили військові навчання.
У зв'язку з ситуацією на Сході країни, 14 мешканців сіл мобілізовано. А жителі сіл неодноразово збирали гуманітарну допомогу: продукти харчування, кошти (12 332 грн.)…
Вже багато років на території сільської ради функціонує комунальне підприємство. Його працівники беруть активну участь в благоустрої населених пунктів, саджають дерева на в'їзних дорогах, підбілюють їх, обрізають кущі, обкошують узбіччя, ремонтують огорожі на кладовищі, вивозять сміття з домогосподарств, займаються ремонтом водопровідної мережі. Комунальне підприємство надає посильну допомогу на проведення культурно-масових заходів,  а жителю села, якому потрібно було лікування, виділило кошти, у сіль-ській раді провело ремонтні роботи , бере активну участь у підтримці учасників АТО, а саме: придбало військовий сертифікат вартістю 1017,00 грн., на прохання дирекції місцевої школи було встановлено металопластикове вікно.
У своєму звіті депутат  районної ради та голова місцевого агроформування Григорій Шпикуляк розповів про результати діяльності аграрного сектора, завдання, які доведеться виконувати найближчим часом. Про криміногенну ситуацію в П.-Борівських та Калинці інформував дільничний інспектор Віктор Ніякий, який зазначив, що на території громади вчинено 7 кримінальних правопорушень та 17 - адмі-ністративних. 
Перед присутніми виступили заступник голови райдержадміністрації Дмитро Коритчук, заступник голови районної ради Валентина Залюбівська, які подякували жителям сіл за небайдужість та активність й розповіли про зроблене в районі минулого року та плани на майбутнє, Про зміни у пенсійному забезпеченні поінформувала учасників зіб-рання виконуюча обов'язки начальника управління Пенсійного фонду у районі Валентина Чорногуз, відповів на запитання присутніх директор АФ "Томашпільське" АК "Зелена долина" Ігор Павлюк.
Питання, які найбільше хвилювали громаду, стосувалися пасовиська, поганого покриття дороги, низьких цін на молоко… Тому, всі ці та інші питання були внесені в рішення загальних зборів, над виконанням якого і працюватиме П.-Борівська сіль-ська рада в цьому році.
Олена СТАДНІК.
 
 
 
 
 
 
 
 
Автор фото  РКП "Редакція газети і радіомовлення "Томашпільський вісник"
 
Всі новини