Відбулася апаратна нарада

24 листопада 2014 року у залі засідань райдержадміністрації  о 8 годині 30 хвилин голова районної державної адміністрації Закорченний Олександр Григорович провів апаратну нараду.
У роботі наради прийняли участь голова районної ради Лариса Нароган, перший заступник голови райдержадміністрації Віктор Ставнійчук  начальники управлінь та відділів райдержадміністрації, працівники виконавчого апарату районної ради, окремі керівники територіальних підрозділів, представники ЗМІ.
На початку наради Олександр Григорович  обговорив кілька організаційних питань та дав ряд усних доручень. Підвів підсумок подій минулого тижня,  зокрема проінформував присутніх про результати наради, яка відбулась 21 листопада в облдержадміністрації по питанню впровадження заходів по енергозбереженню. Томашпільський район взяв на себе зобов’язання перевести на альтернативні види палива 10 об’єктів соціальної сфери (це другий показник у області). Наразі 8 об’єктів уже переведені на  тверде паливо. При запланованій економії 30% - Томашпільський  район зменшив споживання газу на 42,3%.   
Згідно порядку денного про здійснення профілактичних заходів з метою попередження дитячої бездоглядності та безпритульності, запобігання правопорушень серед дітей на території району доповіла присутнім  начальник служби у справах дітей районної державної адміністрації Л.В.Мокрак .
Згідно первинного обліку служби у справах дітей райдержадміністрації, під опікою (піклуванням) громадян району перебувають 77 дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування. Фактично в районі проживають 85 дітей даної категорії, з них  перебувають під опікою (піклуванням) 53 дитини, (9 дітей – в Установі «Центр соціальної опіки та піклування дітей» смт. Вапнярка), в прийомних сім’ях  району – 23 дитини, дитячому будинку сімейного типу  – 9 дітей. В інтернатних закладах перебувають 5 дітей-сиріт  та дітей, позбавлених батьківського піклування з району. 
Протягом 2014 року в районі не було жодного факту покинутої дитини в пологовому будинку. За даний період  2014 року в районі посиротіли 9 дітей, з них 9 дітей  набули статусу дітей, позбавлених батьківського піклування, дана категорія дітей влаштована до сімейних форм виховання (під опіку-6, в прийомну сім’ю - 3). 
На даний час на обліку служби перебуває 20 дітей, які опинилися в складних життєвих обставинах, з них – 20 дітей через неспроможність чи небажання батьків виконувати свої батьківські обов’язки. 
        З метою запобігання дитячій бездоглядності  та профілактики негативних проявів серед дітей проводяться профілактичні рейди «Діти вулиці», «Неблагополучна родина», «Нічне місто», «Урок».  
Упродовж 2014 року за участю служби у справах дітей, відділу освіти, охорони здоров’я, підрозділу кримінальної міліції у справах дітей, РЦСССДМ проведено 33 профілактичних рейди. Під час проведення рейдів було обстежено 19 сімей, в яких виховуються діти, батьки яких ухиляються від виконання батьківських обов’язків. 
За результатами проведених профілактичних рейдів, 6 дітей було вилучено з сімей, активно працюють з цими батьками фахівці РЦСССДМ .
 Протягом звітного періоду 4 батьків були позбавлені батьківських прав, що призвело до набуття 6 дітьми статусу дітей, позбавлених батьківського піклування, 3 дітей відібрано у матерів без позбавлення її батьківських прав.
Проведено перевірку 4 підприємств, щодо  праці неповнолітніх, на території району працювала одна неповнолітня дитина. 
На постійному контролі служби у справах дітей райдержадміністрації перебуває питання розширення в районі мережі прийомних сімей. Відповідно до цього в районі за 2014 року створено 2 прийомні сім’ї, влаштовано на виховання та спільне проживання 4 дітей, позбавлено батьківського піклування, довлаштовано 2 дітей даної категорії в ПС Горбатюків. Сьогодні в районі функціонують 1 ДБСТ- 9 дітей, 9 прийомних сімей – в них виховується 23 дітей.  Жителями району усиновлено одну дитину позбавлену батьківського піклування. Службою у справах дітей здійснюється організаційне забезпечення діяльності  комісії з питань захисту прав дитини. Упродовж 6 місяців 2014 року службою підготовлено матеріали для проведення 16 засідань комісії, на  розгляд комісії винесено 84 питання.  
Продовжила нараду начальник відділу у справах сім’ї та молоді районної державної адміністрації Смоляк С. Й., доповівши про роботу відділу. В районі нараховується 267 багатодітних сімей, в них 882 дитини ,в тому числі  21 багатодітна сім’я, де виховується 5 і більше дітей віком до 18 років, в них 117 дітей. 
В 2014 році оздоровилось та відпочили 600 дітей з району.
Відділом підготовлено і  подано 164 справи багатодітних матерів на присвоєння їм Почесного звання «Мати-героїня». З них – 163-м присвоєно вищезгадане Почесне звання, 153 матері  отримали  одноразову винагороду.
Про роботу Комаргородського професійного аграрного ліцею в частині підготовки кваліфікованих кадрів проінформував присутніх директор Комаргородського професійного аграрного ліцею М. І.Ковальчук.
Щорічно, в  ліцеї ведеться підготовка кваліфікованих робітників з 7 напрямків. Учнівський контингент навчального закладу складається з молоді Томашпільського (до 40 %) та суміжних районів: Ямпільського р-ну (до 25 %), Тульчинського р-ну (до 8%), Шаргородського р-ну (до 5 %), Тростянецького р - ну (до 5 %), Могилів- Подільського р-ну, Чернівецького р-ну, Крижопільського р-ну, Тиврівського р-ну та інших.
Крім цього, навчальний заклад співпрацює з районною та обласною службами зайнятості.
За 2013-2014 н.р. навчальним закладом випущено 89 учнів, з них мають дипломи з відзнакою 9 учнів, працевлаштовано - 39.
Контингент учнів на 1 вересня 2014 р. складав 404 чол.
Завдання по комплектуванню учнів на 2014 рік ліцей виконав, при плані набору 150 чоловік прийнято на навчання 150 чоловік. Всі навчальні групи укомплектовані в кількості 30 учнів.
За 2013-2014 навчальний рік було поновлено (укладено) договорів з 22 підприємствами на 207 робочих місць.
В ліцеї систематично плануються заходи щодо скорочення витрат за рахунок економії тепло водо енергоресурсів.
У ліцеї велика увага приділяється соціальному захисту дітей. Всі учні ліцею отримують стипендію (академічна - 275 грн., відмінники навчання - 315 грн., діти - сироти - 850 грн.) та забезпечуються безкоштовним харчуванням та місцем у гуртожитку. Гуртожиток розрахований на 200 місць.
Протягом 2014 - 15 н.р. всього харчується 290 учнів, з них 218 учнів харчується 1 раз, а 72 учні - 3 рази.
Контингент навчального закладу включає в себе всі соціально незахищені категорії учнівської молоді (близько 70 % від загальної кількості учнів), склад яких відображається в соціальному паспорті закладу.
Відповідно до цього в 2014-15 навчальному році: дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування - 16, з малозабезпечених сімей - 233, напівсиріт - 41, дітей з багатодітних сімей - 71, дітей з особливими потребами -2.
По закінченні наради голова районної ради Лариса Нароган нагадала присутнім, що 25 грудня 2014 року відбудеться чергова 34 сесія Томашпільської районної ради 6 скликання. Поряд  цим, подякувала усім, хто долучився до благодійної справи – збору коштів для громадської організації допомоги та захисту інвалідів  «Вікторія».
 
 
 
 
 
 
Всі новини