Відбулась розширена апаратна нарада

Сьогодні, у залі засідань райдержадміністрації  о 9.00 год. голова районної державної адміністрації Олександр Закорченний   провів розширену апаратну нараду.
У роботі наради прийняли участь голова районної ради Лариса Нароган, начальники управлінь та відділів райдержадміністрації, працівники виконавчого апарату районної ради, керівники територіальних підрозділів, сільські та селищні голови, представники ЗМІ.
Розпочинаючи нараду, Олександр Закорченний  коротко зупинився на результатах проведеної роботи щодо зменшення затрат на опалення об’єктів соціальної сфери. Середня оплата за опалення 1м.кв. об’єктів соціальної сфери району за 2013 рік становила 30 грн. Сьогодні, завдяки виконаній роботі, ці затрати на 1 м кв. становлять 11 грн., що втричі менше за показник минулого року. По медичних закладах даний показник з 8 грн. у 2013 році знизився до 4,19 грн. у 2014 році. 
Також, очільник району акцентував увагу сільських та селищних голів району на укладенні договорів з керівниками пунктів заготівлі молока району, щодо відрахування 2 коп. з кожної літри молока на ремонт доріг відповідних територіальних громад.
Олександр Григорович проаналізував ситуацію в районі щодо підтримки та надання допомоги учасникам АТО і членам їх сімей. Наразі по району надано 62 тис. грн. різної допомоги та оформлено   12 га земельних ділянок.
Згідно порядку денного начальник управління економіки районної державної адміністрації Василь Бойко проінформував присутніх про участь територіальних громад Томашпільського району  у  проектах економічного розвитку.
В 2014 році активно проводилася робота щодо участі району в конкурсних програмах, а саме:  
- конкурс з найкращого благоустрою населених пунктів, всеукраїнський конкурс проектів та програм розвитку місцевого самоврядування – подано 7 проектів;
- Японська програма фінансової допомоги  «Кусаноне» – подано 4 заявки; 
- Благодійний фонд «Розвиток України» – подано   1 проект; 
- Швейцарсько-український проект «Підтримка децентралізації в Україні – DESPRO»  – подано 1 проект;
- Український фонд соціальних інвестицій – 1 проект; 
- Проект ПРООН ЄС «Місцевий розвиток, орієнтований на громаду» –  2 проекти; 
- Одинадцятий обласний конкурс проектів розвитку територіальних громад –  подано 23 проекти із них переможцями стали 7 проектів.
Завершила нараду адміністратор центру надання адміністративних послуг Аверченкова Євгенія Володимирівна, доповівши про роботу  центру з надання адміністративних послуг населенню району та їх оптимізації.
 
 
 
 
Всі новини