Відбулась колегія відділу освіти райдержадміністрації і нарада директорів закладів загальної середньої освіти району

30  січня 2020 року відбулась колегія відділу освіти райдержадміністрації і нарада директорів закладів загальної середньої освіти Томашпільського району, у роботі яких  взяли участь члени колегії, методисти, керівники закладів освіти району.
На колегію винесено наступні питання: «Про затвердження плану роботи відділу освіти на 2020 рік та основні завдання на 2020 рік», «Про кандидатури претендентів на стипендію райдержадміністрації та районної ради у ІІ семестрі 2019-2020 н.р.», «Про стан підвищення кваліфікації педагогічних та управлінських кадрів освіти у 2020 році при КВНЗ «ВАНО», «Про підсумки ІІ етапу Всеукраїнських учнівських олімпіад  у   2019-2020 н.р.». З кожного питання порядку денного колегії були ухвалені відповідні рішення.
Під час наради розглянуто 7 питань, зокрема «Про атестацію та сертифікацію педагогічних працівників», «Про стан роботи зі зверненнями громадян  за  2019 рік», «Про підготовку та проведення зовнішнього незалежного оцінювання 2020 року: порядок реєстрації учнів на ЗНО та особливості ЗНО – 2020», «Про Обласну цільову програму роботи з обдарованою молоддю на  2018-2022 роки», «Про формування та використання кошторисів закладів освіти району», «Про роботу з розроблення, затвердження та оприлюднення на сайтах закладів освіти Положення про внутрішню систему забезпечення якості освіти. Про персональну відповідальність керівників закладів освіти (ст. 26, ст. 30 Закону України «Про освіту»), «Про організацію проведення 3-денних навчально-польових зборів з юнаками та 3-денних навчально-практичних занять з дівчатами у квітні 2020 року».
Начальник відділу освіти райдержадміністрації С.В.Ревтюх довела до відома керівників закладів загальної середньої освіти інформацію за результатами наради, що відбулась у Департаменті освіти і науки облдержадміністрації, в тому числі, щодо  основних новацій Закону «Про повну загальну середню освіту».
Ряд запитань у директорів шкіл викликали питання щодо порядку і умов підвищення кваліфікації педагогічних та управлінських кадрів освіти у 2020 році, зокрема нових тенденцій щодо її проведення.
В черговий раз наголошено на необхідності дотримання керівниками закладів загальної середньої освіти статті 30 «Прозорість та інформаційна відкритість закладу освіти» Закону України «Про освіту».
 
 
 
 
Всі новини