Вербівський сільський голова Василь Чорний прозвітував перед односельцями

13 березня 2015 року в селі Вербова Томашпільського району  відбувся схід громадян. Сільський голова Василь Чорний прозвітував перед односельцями, що прийшли на збори, про свою роботу у 2014 р.
На сході громадян також були присутні: перший заступник голови райдержадміністрації Віктор Ставнійчук,  представники землеорендаря «Кряж і К» Олександр Войтенко та Андрій Горупай, депутати районної ради Валерій Семко та Віктор Затирка, дільничний інспектор міліції Віталій Філінович, голова громадської організації «Чиста Вапнярка» Олександр Поподняк, представники ЗМІ. 
 «Робота виконавчого комітету сільської ради у 2014 році була спрямована на досягнення позитивних результатів у забезпеченні сталого соціально-економічного розвитку територіальної громади, на реалізацію довгострокових, комплексних та інших програм, розроблених та затверджених за поданням виконавчого комітету. Зокрема, підтримки сім’ї, профілактики злочинності, підготовки об’єктів соціально- культурної сфери села до роботи в осінньо – зимовий період 2014-2015 років, забезпечення населення сталим водопостачанням.
  На території  Вербівської сільської ради  розміщені 319 господарських дворів,116 з яких пустуючі. Кількість  мешканців села становить  423 особи. 
Протягом 2014 року до сільського бюджету  до загального фонду надійшло доходів в сумі 374483 грн., при запланованих доходах  279296 грн., виконання дохідної частини бюджету становить 134%.         Отримані кошти дали можливість здійснити ряд заходів ,направлених  на підвищення  соціально- культурного та економічного  рівня громади. Зокрема це :
1.Будівництво каптажного водозабору ;
2.Субвенція на вапнярську пожежну частину;
3.Оплата вуличного освітлення.
За  звітний період 2014 року було проведено 12 засідань виконкому та 10 сесійних засідань. 
    Вербівська сільська рада співпрацює з землеорендарем «Кряж і Ко». На даний час  підписано «Договір – меморандум» про співпрацю між СТОВ «Кряж і Ко»  і  Вербівською сільською радою на суму 30 тисяч гривень на соціально – культурний розвиток села.
В НВК « Вербівська ЗОШ  І-ІІ ступенів ДНЗ»  навчається  та виховується  29 учнів,  працює 16 працівників. Учні та вихованці забезпечуються гарячим харчуванням та підручниками. Для ремонту школи інвесторами було виділено 5  тисяч гривень. Всім  діткам було закуплено новорічні подарунки.
Медичним обслуговуванням  жителі  громади задоволені. В 2014 році  було  організовано виїзд флюорографа. Щомісяця  проводяться медичні огляди  осіб пільгових категорій, людей  похилого віку  та простих громадян  лікарем сімейної медицини.
У 2014 році значна  робота була спрямована на  соціальний  захист населення. В селі на даний час проживає 132  пенсіонери, 22 інваліди, 5 дітей інвалідів, 4 учасники  бойових дій, 16 учасників війни, 45 жителів села, які відносяться до пільгової категорії населення «Діти війни».
За 13-ма одинокими пристарілими проводить догляд  представник Томашпільського територіального центру по догляду за одинокими пристарілими – Варич Тетяна Василівна.
Субсидії на придбання скрапленого газу, твердого пічного палива  та на оплату комунальних послуг оформлено 18 особам.
В сільському клубі  у 2014 році закуплено вивіски, облаштовано вхід  до установи ,у фойє відремонтовано стелю.
В сільській бібліотеці книжковий фонд становить  10415 книг. За  2014 рік  придбано 10 примірників книг на суму 195грн., 30 книг подаровані небайдужими читачами. В бібліотеці зроблений ремонт ,закуплено  офісні меблі.
Протягом минулого року виконавчий комітет сільської ради переймався питанням благоустрою населеного пункту, ліквідацією сміттєзвалищ, прибиранням територій» - прозвітував сільський голова Василь Чорний.
 Також у своїй доповіді очільник села звернув увагу присутніх на необхідність проведення ремонту центрального водогону. Серед планів на 2015 рік – голова виділив наступні: 
- завершення будівництва каптажного колодязя центрального водогону; 
- реконструкція вуличного освітлення;
- проведення  інтернету до бібліотеки;
- підсипка доріг щебнем.
Також в ході  зборів виступив перший заступник голови райдержадміністрації Віктор Ставнійчук, який закликав жителів села активно долучитись до проведення  весняного місячника благоустрою територіальних громад району. Звернувся до жителів Вербової і голова громадської організації «Чиста Вапнярка» Олександр Поподняк, який запропонував селянам відкрити пункт збору роздільного сміття, підкресливши, що «за відсортоване сміття, навіть як за вторинну сировину можна виручити певні кошти».
Депутат районної ради Віктор Затирка обговорив із селянами  питання щодо об’єднання територіальних громад району, в даному випадку – об’єднання с.Вербова та смт. Вапнярка, в рамках адміністративної реформи.
 
 
 
 
Автор фото РКП "Редакція газети і радіомовлення "Томашпільський вісник"
 
 
 
 
 
 
Всі новини