УВАГА! З початку року на пожежах в Україні загинуло понад 1600 осіб

З початком опалювального сезону в Україні різко збільшилася кількість пожеж у житловому секторі, які часто призводять до трагічних наслідків. Лише минулої доби в країні виникло 115 пожеж, з яких 72 — саме у помешканнях громадян. Кількість загиблих впродовж дня сягає 11 осіб. Загалом від початку року внаслідок пожеж загинуло вже 1637 осіб, а постраждало — 1253.
Здебільшого, основними причинами виникнення пожеж у помешканнях є порушення громадянами правил пожежної безпеки під час експлуатації електрообігрівачів та печей, а також паління у нетверезому стані, дитячі пустощі з вогнем, перенавантаження або несправність електромережі.
Так, 20 грудня в селі Мошни Черкаської області виникла пожежа в житловому будинку. Під час проведення розвідки вогнеборці виявили в одній із кімнат помешкання тіло 79-річної господарки. За попередніми даними причиною пожежі стало порушення правил пожежної безпеки при експлуатації печі.
Цього ж дня, на Херсонщині з цієї ж причини виникла пожежа у приватному житловому будинку в смт. Білозерці. Під час ліквідації займання було виявлено тіло загиблого чоловіка, 1981 року народження. Ще до приїзду рятувальників постраждалу 44-річну співмешканку загиблого у тяжкому стані було доставлено в реанімаційне відділення райлікарні.
21 грудня до Служби порятунку Миколаївщини надійшло повідомлення про пожежу в приміщенні літньої кухні в смт Арбузинці. Під час проведення розвідки вогнеборці виявили тіло загиблого чоловіка, 1951 року народження. Ймовірною причиною загорання є необережність господаря під час паління.
Зважаючи на вкрай невтішну статистику, Сектор цивільного захисту, оборонної роботи та взаємодії з правоохоронними органами вкотре застерігає громадян дбати про належний протипожежний стан власних помешкань, дотримуватись правил пожежної безпеки в побуті:
-використовуйте для обігріву помешкань тільки сертифіковані електрообігрівачі;
-дотримуйтесь правил пожежної безпеки при використанні індивідуальних систем опалення та систем пічного опалення;
- не паліть у ліжку;
-слідкуйте за станом та справністю електромережі;
-у разі виходу з приміщень не залишайте увімкненими телевізори, праски, тощо;
- намагайтеся уникати перевантаження електричних мереж, не вмикайте одночасно побутові електроспоживачі великої потужності.
Шановні громадяни! Не залишайте дітей без нагляду, тримайте запальнички та сірники в недоступних для малечі місцях. Пам’ятайте: лише виконання елементарних правил пожежної та власної безпеки зможе зберегти ваше життя та майно від вогню.
 
Спеціаліст сектору цивільного захисту, 
оборонної роботи та взаємодії 
з правоохоронними органами                    Г.М. Тіхомірова
 
 
 
Всі новини