У с.Жолоби відбувся схід громадян

16 березня 2015 року у с. Жолоби Томашпільського району відбувся схід громадян. Про свою роботу протягом минулого року прозвітувала перед сельчанами Жолоб’янський сільський голова Олена Безган. На сході територіальної громади  також були присутні  заступник голови райдержадміністрації Дмитро Коритчук, заступник голови районної ради Валентина Залюбівська, директор ТОВ «Зернопродукт-Липівка» Володимир Романюк, дільничний інспектор міліції Віталій Філінович. 
«Населення села складає 263 жителі. На території Жолоб'янської сільської ради діє ТОВ «Зернопродукт – Липівка», СТОВ «Липівка», два фермерських господарства : «Мрія»  та  «Оніса».
Протягом 2014 року проведено 12 засідань виконавчого комітету та скликано 10 сесій сільської ради, на яких прийнято 47 рішень виконкому сільської ради та 36 рішень сесії сільської ради. 
У 2014 році значна увага приділялася благоустрою території населеного пункту: утримувалися в належному стані прибудинкові території, приміщення сільської ради, клубу, парку, території біля пам'ятника загиблим воїнам та погруддя Героя Радянського Союзу Нагірняка Д.В., центру села, автобусної зупинки, прибережної смуги ставка. Також утримується в належному стані пам'ятний знак жертвам голодомору, який знаходиться на православному кладовищі. 
У минулому році було укладено угоди про соціально - економічне та культурне партнерство із товариствами, які діють на території сільської ради. В рамках цих угод за кошти фермерського господарства «Оніса» було встановлено вікно у сільській бібліотеці на суму 1800 грн. Фермерське господарство «Мрія» перерахувало кошти на рахунок резервного фонду в сумі 555 грн. ТОВ «Зернопродукт - Липівка» - зроблено ремонт каплиці на суму 25000 грн., а також на підтримку «водокачки», на що витрачено 21402 грн. та ремонт доріг у сумі 5280 грн. СТОВ «Липівка» - надано допомогу на встановлення плитки та нового паркану біля пам'ятника загиблим воїнам в сумі 79913грн., обслуговування одиноких пристарілих в сумі 40104 грн., ремонт доріг в сумі 7676грн., на благоустрій села1092грн., ремонти по водогону 6684 грн., грошова допомога пайовикам- в сумі 2000 грн., допомога церкві в сумі 1000 грн.
На ремонт доріг у 2014 році у бюджеті сільської ради було передбачено субвенції з державного бюджету в сумі 2597 грн. За кошти сільської ради  в сумі 5288 грн. в тому числі субвенції - 2440 грн. І знову ж таки за допомогою інвесторів СТОВ «Липівка» та ТОВ «Зернопродукт - Липівка» проведено підсипання вулиці Макаренка. А також за кошти СТОВ «Липівка» проведено ремонт дороги при в’їзді в село. 
В цьому році сільською радою подано проект на обласний конкурс по ремонту доріг с. Жолоби. Сума проекту передбачається 61 тис. грн.., 36 тис. грн.. за рахунок коштів фонду, 4 тис. грн. - кошти сільської ради та 21 тис. грн.. - кошти СТОВ «Липівка». 
Під контролем сільської ради соціальний захист населення. Проводиться обстеження матеріально - побутових умов проживання інвалідів, одиноких. В минулому році оформлено 14 субсидій.
Односельці беруть активну участь у підтримці збройних сил України, учасників АТО, лікуванні поранених у Вінницькому військовому госпіталі. 
У минулому році сільська рада передплатила для сільської бібліотеки періодичні видання.За кошти сільської ради придбано у сільську бібліотеку комп'ютерну техніку, підключено Інтернет.
На території сільської ради створена група громадського порядку, що нараховує 12 осіб. Розроблено схему маршруту чергування групи у разі необхідності», - доповіла присутнім Олена Безган. 
По закінченні виступу очільник села звернулась до жителів громади з проханням підтримувати у селі порядок, проводити заходи з благоустрою.
 Серед проблемних питань, які наразі турбують односельців  – це, насамперед, необхідність ремонту доріг.
 
 
Автор фото РКП "Редакція газети і радіомовлення "Томашпільський вісник"
 
Всі новини