У 2015 році проект DESPRO гарантує співфінансування 11 сільським громадам Вінниччини

На засіданні Регіонального наглядового комітету Швейцарсько-українського проекту «Підтримка децентралізації в Україні DESPRО» у Вінницькій області, що відбулось 12 березня в Арт-галереї «ІнтерШик», були урочисто підписані договори про надання цільової безповоротної допомоги на реалізацію проектів-переможців у спільному конкурсі проектів DESPRO та Вінницької обласної Ради із впровадження/вдосконалення децентралізованої моделі водопостачання на рівні сільських громад Вінницькій області.
Перший заступник голови облдержадміністрації у вступному слові подякував представникам Швейцарсько-Українського проекту «Підтримка децентралізації в Україні» DESPRO за сприяння в вирішенні нагальних питань територіальних громад, пов’язаних з водопостачанням та водовідведенням.
Він, зокрема, зауважив: «На території Вінницької області Швейцарсько-Український проект DESPRO впроваджується із липня 2007 року. Найбільшим досягненням від реалізації проектів громадами є не лише відновлення водопроводів та реконструкція водопровідних мереж, а й те, що побудована ціла система, за якою територіальна громада несе повну відповідальність за обслуговування водопровідних мереж, формування тарифів на воду та ремонті роботи . Це і є реальною підтримкою процесу децентралізації, що проходить зараз в Україні».
Керівник проекту DESPRO в Україні Оксана Гарнець повідомила: «За весь період співпраці Вінницької області з Швейцарсько-Українським проектом DESPRO було визнано переможцями 41 проект, на які виділено кошти в сумі близько 7 млн. грн. за результатами конкурсу, проведеного у 2014 році, визначені переможці серед територіальних громад Вінницької області, що будуть реалізовувати проекти в 2015 році. DESPRO цьогоріч гарантує співфінансування 11 проектів сільських громад на загальну суму 6 млн.850 тис. гривень»
За словами Оксани Гарнець, громади – переможці отримають по 370 тис. грн. на здійснення проекту з водопостачання ( у 2014 р, ця сума складала 250 тис. грн. на громаду) та ще бонусних 50 тис. грн. на облаштування джерела. З обласного бюджету на реалізацію проектів-переможців передбачено надання 550 тис. грн. 
Довідка:
Громади Вінниччини що будуть реалізовувати проекти в 2015 році:с. Велика Русава Томашпільського району
с. Лука-Мелешківська, с. Ільківка Вінницького району, с. Демидівка, с. Новоселиця, с. Мала Жмеринка Жмеринського району, с. Степанки Погребищенського району, с. Заболотне Крижопільського району,
с. Михайлівка Тульчинського району, , с. Нові Обиходи Немирівського району, сел.Турбів Липовецького р-ну.
 
 
Всі новини