Томашпільський РВК інформує:

Хід виконання Томашпільським РВК заходів по призову громадян на строкову військову службу навесні 2019 року
 
На підставі Закону України «Про військовий обов’язок і військову службу», Указу  Президента України від 30 січня 2019 року № 22/2019 “Про звільнення в запас військовослужбовців строкової служби, строки проведення чергових призовів та чергові призови громадян України на строкову військову службу у 2019 році”, розпорядження Вінницької обласної державної адміністрації від 18 лютого 2019 року № 114 “Про проведення чергових призовів громадян України на строкову військову службу у 2019 році”, розпорядження Томашпільської районної державної адміністрації від 04 березня 2019 року  № 45 “Про проведення чергових призові громадян України на строкову військову службу у 2019 році”  у квітні-червні 2019 року проводиться черговий призов громадян України до лав Збройних Сил України та інших військових формувань.
Томашпільському районному військовому комісаріату навесні 2019 року встановлений наряд на призов 35 юнаків на строкову військову службу, а саме  до Збройних Сил України – 16 громадян, до Національної Гвардії України - 11 громадян та до Державної прикордонної служби – 8 громадян.
На обліку в районному військовому комісаріаті перебуває 683 призовники, 545 підлягають призову, 292 з яких перебувають в розшуку, 169 призовник користується відстрочкою від проходження строкової служби з різних причин.
Основні заходи по організації, підготовці та проведенні призову громадян на строкову військову службу навесні  2019 року в районі виконані у відповідності до вимог Законів України у повному обсязі.
На початку лютого 2019 року у всі сільські та селищні ради району були направлені розпорядження військового комісара  про виклик призовників для проходження медичного огляду, листи роз'яснювального характеру по оповіщенню громадян, списки на всіх осіб призовного віку та повістки на них.
Для проходження медичного огляду в ході оповіщення призовників по населеним пунктам району з’явилося 225 призовникаів В ході проходження медичних оглядів в команди призначено 24 призовників, визнано непридатними до проходження строкової військової служби визнано 13 призовників, 3 призовників ще проходять медичний огляд, 1 направлені на дообстеження.
Не з’явилося за викликом Томашпільського РВК для проходження медичного огляду з різних причин 296 юнаків.
Це пов’язано із тим, що велика кількість призовників навчаються у вищих навчальних закладах, професійно-технічних закладах, але не надали довідок про навчання; мають дітей до 3 років, двоє та більше дітей, але також не надали   до військового комісаріату відповідних документів на відстрочку;  виїхали на заробітки за кордон ( 95 призовників),  знаходяться   на заробітках у великих містах України ( Київ, Одеса, Львів, Харків, Херсон, Миколаїв, Вінниця та ін) (78 призовників).
Листи щодо розшуку громадян, які ухиляються від призову направляються     до органів державної влади, органів місцевого самоврядування, до районного відділення поліції.
Співробітниками районного військового комісаріату проводились заходи щодо оповіщення призовників по населеним пунктам району, в ході яких інформація щодо призовників надана сільськими та селищними радами у звітах по оповіщенню призовників в основному підтвердилась
В кращу сторону по оповіщенню призовників хочу відмітити роботу осіб відповідальних за ведення військового обліку Олександрівської, Паланської, Височанської, Кислицької, Липівської, Яланецької сільських рад, особі відповідальній за військовий облік Томашпільської об’єднаної територіальної громади.
Посередньо віднеслись до оповіщення призовників особи відповідальні за військовий облік  Стінянської, Велико-Русавської, Пилипи-Борівської, Пеньківської, Жолоб’янської сільських рад.
28.03.2019 року в приміщенні Томашпільської районної адміністрації за участю голови районної державної адміністрації, голови районної призовної комісії, представників прокуратури, поліції, міжрайонного відділу служби безпеки України, сільських,  селищних голів відбулася нарада з питання проведення призову восени 2018 року.
11.04.2019 року в приміщенні районного відділу освіти Томашпільської районної державної адміністрації була проведена наради вз особами відповідальними за військовий облік в сільських та селищних радах щодо проблемних питань по оповіщенню призовників.
Виходячи з аналізу явки призовників для проходження медичного огляду не займались роботою по оповіщенню та розшуком призовників особи відповідальні за ведення військового обліку Гнатківської, Комаргородської, Вербівської  сільських рад, Вапнярської об’єднаної територіальної громади.
 
Заходи, що плануються для виконання наряду по призову.
  1. Продовжувати відпрацювання населених пунктів району з метою розшуку та встановлення місця знаходження громадян, які ухиляються від призову.
  2. Продовжувати проведення бесід із батьками призовників про обов’язковість та необхідність проходження строкової військової служби їх синами.
  3. Продовжувати направляти інформацію до органів державної влади, органів місцевого самоврядування, районного відділення національної поліції про сприяння в здійсненні розшуку призовників.
 
Військовий комісар
Томашпільського районного військового комісаріату
майор   Р.М. ГОНЧАРУК

 

Всі новини