Спостережна комісія

  Важливим аспектом в поверненні до нормального життя людей, які відбули покарання за вчинені злочини, є участь суспільства в їх соціальній адаптації.
            Доводимо до Вашого відома, що на території району функціонує Спостережна комісія при Томашпільській районній районній державній адміністрації, яку очолює Калась Віктор Іванович, керівник апарату райдержадміністрації.
            Одними із завдань спостережної комісії є:
- організація громадського контролю за дотриманням прав і законних інтересів засуджених та осіб, звільнених від відбування покарання;
- організація виховної роботи з особами, умовно-достроково звільненими від відбування покарання, та громадського контролю за їх поведінкою протягом не відбутої частини покарання;
- надання допомоги у соціальній адаптації особам, звільненим від відбування покарання.
          Протягом  2014  року було проведено 10 засідань районної спостережної комісії.  На засіданнях комісії розглядаються такі питання:
- організація виховної роботи з особами, умовно – достроково звільненими від відбування покарання та раніше засудженими;
- здійснення контролю за їх поведінкою протягом невідбутої частини покарання;
- вивчається стан матеріально – побутового та медико – санітарного забезпечення цих осіб;
- стан організації соціально – виховної роботи.
      Станом на 01 січня 2015 року  на обліку перебуває 15 осіб, які були умовно – достроково звільнені з місць позбавлення волі та раніше судимі.
         Районна спостережна комісія у 2014 році разом з виконкомами сільських, селищних рад району сприяла в соціальній адаптації та  працевлаштуванню осіб, які умовно-достроково звільнилися з місць позбавлення волі.
 
 
Голова районної
спостережної комісії                                                  В.І.Калась
 
 
Всі новини