Рятувальники навчають рибалок правил поведінці на кризі

Взимку любителі риболовлі масово вирушають на річки, ставки та озера. Проте часом громадяни нехтують правилами безпеки і вважають, що якщо лід є міцним, то нещасних випадків не виникне. Але навіть у морозну погоду існує небезпека опинитися у воді або на відірваній крижині.
Так, цього тижня водолази-рятувальники міста Дніпро на відстані близько 300-400 метрів від берега на поверхні води знайшли тіло потонулого чоловіка, 1959 року народження. Зі слів очевидців він йшов по кризі з лівого берега до острова «Зелений» та провалився під лід.
У столиці фахівці ДСНС врятували 12-річну дівчинку, яка перебувала на кризі на озері Тельбін на відстані 30 метрів від берегу.
Щоб запобігти виникненню нещасних випадків на водоймах, рятувальники ДСНС продовжують проводити активну інформаційно-роз'яснювальну роботу. Фахівці Служби порятунку відвідують місця, де зазвичай збирається найбільша кількість рибалок та нагадують їм правила поведінки на кризі.
Так, рятувальники Головного управління ДСНС України у Рівненській області спільно із поліцейськими та представниками місцевих засобів масової інформації провели профілактичний рейд на найбільшому водному об’єкті обласного центру - озері Басів Кут. Вони поспілкувалися з рибалками та нагадали їм, що перед виходом на лід необхідно за допомогою палиці, але ні в якому разі не ударами ніг, перевірити його на міцність. Вирушаючи у морозну погоду на кригу необхідно тепло вдягнутися аби уникнути обмороження. Категорично забороняється вживати алкогольні напої до та під час перебування на водоймі, адже це не сприятиме зігріванню організму, а навпаки. Також не слід йти на водойму поодинці та у нічний час. Вирушаючи на риболовлю, обов'язково необхідно попередити рідних, куди ви йдете.
Співробітники Сєвєродонецького міського управління ГУ ДСНС України у Луганській області спільно з представниками ЗМІ провели профілактичний рейд на озері Чисте. Рятувальники розповіли рибалкам про небезпеку, що може спіткати людину на льоду та навчили як врятувати своє життя, якщо ви провалилися під кригу. Фахівці ДСНС також роздали громадянам листівки з правилами поводження на льоду.
Крім того, напередодні Водохреща фахівці сектором цивільного захисту, оборонної роботи та взаємодії з правоохоронними органами спільно з Томашпільським РС ГУ ДСНС України у Вінницькій області проводять профілактичні бесіди з громадянами та нагадують правила безпеки, яких необхідно дотримуватися під час купання в ополонці. 
 
Спеціаліст сектору цивільного захисту, 
оборонної роботи та взаємодії 
з правоохоронними органами                       Г.М. Тіхомірова
 
 
 
 
 
Всі новини