"Реформа місцевого самоврядування це майбутнє демократичної України"

1 грудня 2014 року в залі засідань райдержадміністрації відбулося засідання «круглого столу»  «Реформа місцевого самоврядування – майбутнє демократичної України». Організатором заходу виступила  Вінницька обласна Асоціація органів місцевого самоврядування  за підтримки Томашпільської районної ради.
На засіданні «круглого столу» були присутні голови сільських та селищних рад району, депутати районної ради, працівники структурних підрозділів райдержадміністрації та районної ради, громадські діячі, представники засобів масової інформації.
«Круглий стіл» відбувся в контексті заходів, що здійснюються на державному та громадському рівнях в рамках реформи місцевого самоврядування та територіальної організації влади.
Відкрила засідання голова районної ради Лариса Нароган, яка розповіла про мету зібрання  «круглого столу», обґрунтувала та підкреслила важливість проведення реформи місцевого самоврядування.
На засіданні також виступили: голова Вінницької обласної Асоціації органів місцевого самоврядування Сергій Татусяк, виконавчий директор Вінницької обласної Асоціації органів місцевого самоврядування Валерій Рубан, директор регіонального ресурсно-інформаційного центру розвитку громад «Громади Вінниччини» Андрій Кавунець та юрист Асоціації споживачів Вінницької області Сергій Колодчук.
Голова Асоціації Сергій Татусяк підкреслив, що  наразі більшість проектів законодавчих актів щодо самоврядної реформи готові. Зокрема, щодо законів про місцеве самоврядування, про місцеві державні адміністрації. Додав, що Уряд рішуче налаштований на проведенні реформи місцевого самоврядування, адже це ключова реформа, яку потрібно зробити в країні. І саме регіони держави, на його думку, мають надати підтримку центральній владі у намірах провести визначальні для країни реформи, надавши свої конкретні та змістовні пропозиції.
Своє бачення питання аналізу концепції реформування місцевого самоврядування та обговорення змін до Конституції України щодо децентралізації державної влади висловили: депутати районної ради Павло Антонишин та Іван Кузьмінський, Кислицький сільський голова Олексій Слюсарчук.
У ході «круглого столу» учасники обговорили актуальність процесу децентралізації влади в Україні, значення формування бюджетів громад «знизу догори», податкові умови розвитку громад тощо.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Всі новини