Провели ряд телефонних консультацій

       24-25 березня в телефонному режимі проведена робота із особами, які прибули на тимчасове місце проживання з тимчасово окупованої території Донецької та Луганської областей, відповідно до Постанови КМУ від 4 березня 2015 року №79 «Деякі питання видачі довідки про взяття на облік особи, яка переміщується з тимчасово окупованої території України або району проведення антитерористичної операції».
       Відповідно до вищевказаної постанови особи, які прибувають на тимчасове місце проживання з тимчасово окупованої території України або району проведення антитерористичної операції, звертаються до управління праці та соціального захисту населення за фактичним місцем проживання із заявою про взяття на облік. Уповноважений представник управління праці видає довідку про реєстрацію такої особи, та щодня формує та направляє електронні файли підрозділу ДМС перелік осіб, яким видана довідка.
       Під час видачі довідки відповідальна особа управління праці інформує особу, яка переміщується, про обов’язок повідомити протягом 10 днів ДМС про фактичне місце проживання, а також про зміну фактичного місця проживання, або повернення до покинутого місця проживання.
       Підрозділ ДМС у триденний строк після повідомлення проводить перевірку наведених у довідці відповідних відомостей, проставляє у разі підтвердження таких відомостей на зворотному боці довідки відмітку про реєстрацію місця проживання осіб, зазначених у довідці, та щодня подає в електронній формі управлінню праці таку інформацію.
       Довідка не є дійсною без представлення та її зворотному боці зазначеної відмітки.
      Відповідно до Закону України Про внесення змін до статті 5 Закону України «Про державну соціальну допомогу малозабезпеченим сім’ям» з 1 квітня 2015 року 135 малозабезпеченим сім’ям проведено перерахунок державних соціальних допомог, розмір допомоги на кожну дитину віком до 3 років збільшено на 250 грн.
      Начальник управління праці та соціального захисту населення  райдержадміністрації Г.Косар
 
Всі новини