Провели профілактичний захід «Зміни життя , зупини насилля!»

Ситуація, коли насильство в сім’ях стало майже буденним явищем, завдає суспільству великої соціальної та моральної шкоди. Виховання дітей в умовах насильства призводить не лише до втрати найдорожчого для людини – життя та здоров’я, а також програмує нове покоління на здійснення насильства, утвердження аморальних стандартів поведінки в сім’ї, колективі, у суспільстві в цілому. Від того, наскільки чуйно, зважено та відповідально будуть ставитись до проблеми насильства органи та установи, на які законодавством покладено здійснення заходів з попередження насильства в сім’ї, залежить, значною мірою, моральне здоров’я суспільства. А тому одним з основних завдань органів держави, громадських організацій є протидія насильству в сім’ї, роз’яснення населенню про можливі наслідки вчинення насильницьких дій  та попередження їх вчинення  в майбутньому.
З 25 листопада по 10 грудня проводиться Всеукраїнська акція «16 днів проти насилля», метою якої є привернення уваги суспільства до актуальних проблем подолання насильства в сім’ї та протидії торгівлі людьми. Не міг не взяти участь в цій акції і Томашпільський районний центр соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді. Фахівцями із соціальної роботи нашого центру було проведено ряд профілактично-виховних заходів в школах району та родинах, в яких вчиняється насильство, або існує реальна загроза його вчинення, спрямованих на подолання проблем насильства  в родині та суспільстві.
Не стали осторонь цієї гострої для суспільства проблеми і наші соціальні партнери. В рамках постійно діючого лекторію «Твоє життя – твій вибір!», який проводиться Томашпільським районним центром соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді спільно з Томашпільським міжрайонним відділом кримінально-виконавчої інспекції та центром духовної та соціально-психологічної  реабілітації «Джерело життя»  із молодими особами та дітьми, засудженими до альтернативних видів покарання було проведено профілактичний захід «Зміни життя – зупини насилля!»
В ході зустрічі з присутніми було проведено бесіду щодо неприпустимості вчинення насильства в родинах, показано науково – пізнавальні відеофільми, роздано інформаційно – просвітницькі матеріали, в яких роз’яснювалися види насильства та передбачена Законом відповідальність за його вчинення.
 
Начальник відділу  соціальної роботи РЦСССДМ Р. Савчук
 
 
Всі новини