Проведення жнивної кампанії 2015 на контролі

В районі тривають жнива. На полях сільськогосподарських підприємств активно проходить збір озимого ріпаку, озимого ячменю та пшениці.    З метою  ознайомлення з ходом проведення жнивної кампанії 2015 року перший заступник голови РДА Віктор Ставнійчук та начальник управління агропромислового розвитку РДА Валерій Випаріна відвідали окремі сільгосппідприємства району.
Зокрема, керівники побували на   ТОВ «Зернопродукт - Липівка» та ПРАТ «Зернопродукт-ПМХ» с. Липівка, поцікавилися станом справ у господарствах, поспілкувалися з директором с/г підприємств Володимиром Романюком та комбайнерами. Віктор Ставнійчук  побажав усім міцного здоров’я і хорошої погоди, щоб вчасно і вдало зібрати врожай на нивах Томашпільщини.
Процес збирання урожаю на підприємствах проходить без вихідних, в період повного світлового дня. На період жнив задіюється вся техніка, яку мають господарства . Працівники забезпечуються гарячим харчуванням. Нині в господарстві зі 834 га посіяної озимої пшениці зібрано 320 га з урожайністю 55ц/га, намолочено 1760 тонн зерна.  
Поряд із збиранням ранніх зернових проходить збір озимого ріпаку. Із 177 га  скошено 50 га, урожайність 23 ц/га, намолочено 415 тонн ріпаку.
Після збору урожаю на полях одразу проходить дискування стерні. 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Всі новини