Профорієнтаційний захід для дітей, які відпочивають у дитячих оздоровчих таборах

Вже стало традиційним проведення службою зайнятості різнопланових профорієнтаційних акцій для дітей, які відпочивають у дитячих оздоровчих таборах. Ця робота спрямована на допомогу школярам в усвідомленні вибору майбутньої професійної долі.
Так, фахівцем Томашпільської районної філії Вінницького ОЦЗ Сергієм Осадчим  для відпочивальників табору «Веселка» с.Високе  з урахуванням їхніх вікових особливостей та інтересів, проведено низку інтерактивних заходів, у т.ч. розважального характеру. Це, зокрема, конкурси, дидактичні ігри, інформаційні та творчі завдання тощо.  Застосування зазначених форм профорієнтаційної роботи дозволяє дітям отримати цікаву й корисну інформацію про світ професій, а також сприяє реалізації творчого потенціалу школярів; допомагає учнівській молоді усвідомити, наскільки важливим і відповідальним є крок – вибір майбутньої професії. Таким чином відпочинок для дітей є не лише приємним, корисним, а й змістовним.
Учасники дізналися про професії та спеціальності, що є актуальними на ринку праці, їх зміст, вимоги до особистості та ін.
Також усі бажаючі мали змогу за допомогою профорієнтаційних методик оцінити власні професійні здібності, нахили, за результатами яких кожен учень отримав відповідні рекомендації  щодо вибору майбутньої професійної долі.
Провідний фахівець з питань профорієнтації
відділу надання  соціальних послуг   Осадчий С.В.
 
 
 
Всі новини