Погіршення погодних умов у Вінницькій області

21 квітня в зв'язку з переміщенням чергового активного циклону очікуються складні погодні умови, сильний мокрий сніг, налипання мокрого снігу, утворення снігового покриву, посилення вітру 15-20 м/с.

*****

Рятувальники вживають заходів для протидії загрозам, спричиненим ускладненням погодних умов
За прогнозами Укргідрометцентру, протягом тижня з 18 по 22 квітня у південних, східних та більшості центральних областей очікується значне погіршення погодних умов. Різке зниження температури, дощ з мокрим снігом, місцями сильні опади а також різкі пориви вітру подекуди досягають рівня небезпечного явища та вже спричинили чимало незручностей для населення.
Так, лише на Харківщині за добу 18 квітня підрозділи ДСНС України 12 разів залучались до ліквідації наслідків негоди, зокрема розпилювання та прибирання повалених дерев а також буксирування транспортних засобів. Станом на 10 годину 19 квітня рятувальники Харківщини до ліквідації наслідків негоди залучались 18 разів. В Головному управлінні ДСНС у Харківській області створений оперативний штаб з ліквідації наслідків несприятливих погодних умов на чолі з начальником ГУ ДСНС України Олександром Волобуєвим. Проводиться постійний моніторинг оперативної обстановки. В усіх підрозділах Харківського гарнізону ДСНС введена резервна техніка для забезпечення нормального та безперебійного циклу життєзабезпечення кожного району, а також налагодження взаємодії з усіма аварійними та комунальними службами.
Станом на 10 годину 19 квітня рятувальники Запорізького гарнізону здійснили вже 30 виїздів на ліквідацію наслідків негоди. Бійці ДСНС розпилюють дерева повалені вітром та надають допомогу громадянам на автошляхах області.
У Дніпрі, за участю керівника прес-служби ГУ ДСНС у Дніпропетровській області, керівників Національної поліції в області, регіолнального центру метеорології та ДТЕК "Дніпрообленерго" відбувся брифінг, щодо погіршення погодних умов.
Також у Полтавській області протягом дня 19 квітня рятувальники відбуксирували 27 одиниць техніки, які на автодорозі Полтава-Красноград Карлівського району внаслідок ускладнення погодних умов, з’їхали на засніжене узбіччя дороги та не могли самостійно продовжити рух.
Крім того, з 18 по 19 квітня внаслідок несприятливих погодних умов, через спрацювання автоматики захисту ліній електропередач, сталося знеструмлення 152 населених пунктів у шести областях України, а саме: Дніпропетровська - 73, Харківська - 38, Полтавська - 35, Херсонська - 4, Кіровоградська – 1 та Запорізька - 1.
До відновлення електропостачання населених пунктів залучено бригади обленерго.
Інформація отримана з офіційного  сайту ДСНС України (http://www.dsns.gov.ua).
 
Спеціаліст сектору цивільного захисту, 
оборонної роботи та взаємодії 
з правоохоронними органами                    Г.М. Тіхомірова
 
 
 
 
 
Всі новини