Перед громадою прозвітував Паланський сільський голова

31 березня 2015 року у с. Паланка Томашпільського району відбувся схід громадян. Перед громадою прозвітував сільський голова Григорій Фурманюк. У зборах громадян Паланської територіальної громади взяли участь заступник голови РДА Дмитро Коритчук, заступник голови районної ради Валентина Залюбівська, начальник Пенсійного фонду України в Томашпільському районі  Валентина Чорногуз.
 У своєму виступі сільський голова підвів підсумки прожитого і зробленого громадою за минулий рік. Зокрема відзначив, що наразі в селі розпочато роботу з освітлення вулиць. Виготовлено технічну документацію, сесією сільської ради виділено кошти в сумі майже 38 тис. грн. 
Багато роботи зроблено у дитячому садочку. Завдяки участі в обласному конкурсі в садочок було залучено кошти в сумі  23 тис. грн. Завдяки чому було встановлено бойлер для нагрівання води, унітаз,  умивальник із гарячою та холодною водою, виведено нову каналізацію. Також виготовлено та встановлено вхідну хвіртку, браму на огорожі дитячого садка. Замінено вікна та закуплено стільчики для дітей. На заміну вікон та дверей у дитячому садку, а також на ремонт туалету було витрачено близько  50000 грн.  
Серед планів на майбутнє очільник громади виділив:
- заміну паркану  на Вапнярківському кладовищі;
- встановлення  освітлення по вул.Дребота; 
- очистку Вапнярківської водокачки тощо.
 
В ході зборів перед громадою виступила начальник Пенсійного фонду України в Томашпільському районі  Валентина Чорногуз, яка ознайомила присутніх з новим механізмом нарахування субсидій згідно із новим законодавством. Заступник голови районної ради Валентина Залюбівська подякувала жителям громади за активну громадську позицію, підтримку та від імені районної державної адміністрації та районної ради  вручила сільському голові Г.І.Фурманюку Подяку за багаторічну сумлінну працю в органах місцевого самоврядування і у зв’язку з виходом на пенсію.
Серед болючих питань населення – відсутність дільничного інспектора міліції та  ріст крадіжок в селі. Стурбованість викликають і чутки про закриття стоматологічного кабінету і рентген-кабінету у Вапнярській міській АСМ, куди жителі села звертаються за медичною допомогою. Нарікають паланчани на відсутність автобусного сполучення, на ціни на ліки.
Активну участь в обговоренні звіту сільського голови взяв депутат районної ради, виконавчий директор АФ «Томашпільське» ТОВ АК «Зелена долина» Ігор Павлюк.
Збори пройшли за гарної явки жителів двох сіл та депутатів сільської ради.
 
 
 
 
 
Всі новини