Організація змістовного дозвілля дітей під час зимових канікул та свят

На виконання розпорядження голови ОДА від 12 грудня №932 «Про заходи щодо проведення новорічних і різдвяних свят в області прийнято розпорядження голови  райдержадміністрації №413 від 13 грудня 2016 року «Про заходи щодо проведення в районі новорічних і різдвяних свят»  та затверджено склад  оргкомітету. За  рахунок коштів, передбачених відділом  на дані заходи, закуплено та вручено  21 багатодітній сім’ї району,  де виховується  5 та більше дітей шкільного віку, 118 солодких подарунків та 21 продуктовий набір, а також 24 солодкі подарунки вихованцям Гнатківського центру соціально-психологічної реабілітації «Обрій». 
26 грудня 2016 року група дітей пільгових категорій загальноосвітніх шкіл району виїхала в м. Вінниця для участі в обласному святкуванні Новорічної ялинки.  В складі групи 8 дітей позбавлених батьківської опіки та піклування, 5 дітей, батьки яких є учасниками АТО, 8 дітей із багатодітних родин, 1 дитина інвалід, 7 дітей із малозабезпечених родин.
Минулими вихідними пройшов міжнародний турнір із футзалу серед аматорських команд на спортбазі РДЮСШ, присвячений Новорічним святам, в якому взяли участь 3 сусідніх райони: Тиврівський, Чернівецький та Ямпільський, а також Вапнярка та Томашпіль. А дитяча футбольна команда Вапнярки – юнаки 2004 -2005 років народження, взяли участь у новорічному турнірі із футзалу в м.Кодима Одеської області. В Вапнярці проведено районний новорічний турнір із шахів серед чоловіків. До Новорічних та Різдвяних свят заплановано провести турнір серед філіалів РДЮСШ  із футзалу, гандболу, індорхокею, а також турніри чемпіонату району із волейболу та із футзалу серед аматорських команд територіальних команд, які будуть проходити кожні вихідні.  За інформацією територіальних громад у всіх населених пунктах буде проведено ряд заходів із проведення Новорічних свят: новорічні вогники, молодіжні дискотеки, спортивні та культурно-мистецькі заходи. Товариствами «КРЯЖ- і-К», «Зелена долина», приватними підприємцями заплановано вручення солодких та продуктових наборів.
Протягом зимових канікул у загальноосвітніх школах заплановано  проведення індивідуальної роботи з учнями, які потребують підвищеної педагогічної уваги, та з їхніми батьками 
Керівник Томашпільського БДТ Олійник М.А. розробила  план-графік роботи позашкільного навчального закладу на період зимових канікул для забезпечення участі дітей  в оздоровчо-масових заходах із спортивного, еколого-натуралістичного, науково-технічного, туристсько-краєзнавчого напрямів позашкільної освіти на період зимових канікул .
З метою забезпечення змістовного відпочинку школярів під час зимових канікул у закладах освіти   будуть використовуватись різні форми роботи:
- інформаційні (новорічні ранки, конкурсно-розважальні програми, вечори відпочинку, ігрові шоу, тематичні дискотеки, диспути, конференції, бліц турніри,  засідання «круглих столів», дебати, тренінги, захисти робіт, інтелектуальні ігри);
- практичні (віртуальні подорожі, акції, туристичні походи, поїздки та екскурсії);
- індивідуальні (проведення індивідуальної роботи з обдарованою молоддю, з  дітьми, що потребують додаткової педагогічної уваги);
- наочні (відвідування музеїв, виставок, театрів).
У освітніх закладах району розроблені заходи щодо профілактики  поширення гострих респіраторних та інших інфекційних захворювань, травматизму серед дітей дошкільного віку та школярів, проведено індивідуальну роз’яснювальну роботу про заборону використання відкритого вогню, петард, вибухонебезпечних предметів під час проведення новорічно-різдвяних свят, збереження їхнього  життя та здоров’я.
 
 
Всі новини