Місцевий розвиток, орієнтований на громаду ІІІ

3  грудня 2014 року в залі засідань райдержадміністрації  відбувся семінар-тренінг за участі   керівників  територіальних громад  району,  представників управлінь та відділів райдержадміністрації   в рамках проекту ЄС/ПРООН «Місцевий розвиток орієнтований на громаду», під головуванням координатора Вінницького обласного підрозділу впровадження Проекту  Анастасії Ланіної.  
Цього разу заявки на участь у третій фазі проекту подали двадцять п’ять районів Вінницької області. Томашпільський район – один із восьми районів -переможців. 
Головою райдержадміністрації Олександром Закорченним, заступником  голови районної ради Валентиною Залюбівською та Анастасією Ланіною було підписано трьохсторонню угоду,  яка передбачає участь громад Томашпільського району в проекті ПРООН/ЄС «Місцевий розвиток, орієнтований на громаду – ІІІ» . Подальша співпраця із проектом ЄС/ПРООН дасть можливість територіальним громадам району вирішити ряд наболілих проблем.
Анастасія Ланіна презентувала учасникам семінару-тренінгу результати Проекту МРГ-ІI у Вінницькій області,  провела  загальний огляд плану дій на 2014-2015 рік. Яскраві приклади успішно реалізованих проектів в області та по Україні присутні побачили у  продемонстрованому фільмі.
Очільник району Олександр Закорченнний   закликав керівників територіальних громад  взяти активну участь у проекті, адже це реальна можливість вирішити актуальні проблеми територіальних громад за допомогою співфінансування міжнародних коштів, внесків громади, місцевого бюджету. Громада має ще раз пересвідчитися, що прийняття важливих рішень знаходиться в її руках, для цього є потрібні  можливості, ресурси та допомога.
Громади, які мають бажання приймати участь у конкурсі, мають подати до управління економіки райдержадміністрації  заявку відповідного зразка. За результатами поданих заявок, керівництвом району разом з координатором Проекту буде відібрано 4 ради, які зможуть за допомогою міжнародних коштів реалізувати проекти на території своїх громад. 
Діяльність Проекту Європейського Союзу та Програми розвитку ООН «Місцевий розвиток, орієнтований на громаду» спрямована на відновлення соціальної та комунальної інфраструктури, зокрема за такими пріоритетами: охорона здоров’я, впровадження енергоефективних технологій, альтернативні енергетичні технології, охорона довкілля.
Проект надаватиме підтримку у поширенні інноваційних підходів щодо сталого соціально-економічного розвитку на місцевому рівні.
Третя фаза Проекту МРГ впроваджуватиметься протягом 2014-2018 років із загальним бюджетом 23,8 млн. євро, наданих Європейським Союзом (23 млн. євро) та ПРООН (800 тисяч євро).
 
 
 
 
 
 
 
Всі новини