Інвестиції добра, вкладені в майбутнє

Дитячий садочок - це особлива атмосфера любові і добра, зі своїми радощами і прикрощами, досягненнями і переживаннями, в якому дитина краще пізнає навколишній світ і себе. Саме  тут малеча зустрічає перших друзів, першу симпатію, відвідує перші заняття. Це старт у справжнє доросле життя. Ази самостійності маленьких жителів села Велика Русава формуються у дошкільному навчальному закладі "Пролісок". Коли підходиш до нього, то одразу ж впадає у вічі дитячий майданчик, де багато іграшкових композицій зроблено руками працівників дошкільної установи. Вся територія облаштована для відпочинку і розвитку діток. Тут різні металеві конструкції, пісочниці, гойдалки, спор-тивні споруди - усе, щоб малюки могли рости здоровими і всебічно розвиненими. Потрапивши у приміщення, також милуєшся порядком, чистотою і затишком. А керує цим дошкільним навчальним закладом вже більше трьох десятиліть Надія Олександрівна Накорик.
Щоранку квапляться до дитячого садочка 32 малят. Цікаво і змістовно минає кожен день у "Проліску". Тут во-ни гарно і весело проводять свій час: вчать віршики, пісні, малюють, співають, танцюють, та й просто вчаться дружити.
- Ми прагнемо, щоб кожна хвилина в садочку була для дітей наповнена яскравими емоціями, позитивними враженнями, новими відкриттями, здобутками. Починаючи з садочка, дитина вчиться вмінню спілкуватися, поводитися за столом, в суспільстві і т.д. Ми хочемо вкласти в дитину гарні, добрі манери, якості, які в подальшому будуть слугувати у її житті, - розповідає Надія Олександрівна.
Тут також проводяться різні заходи. Нещодавно проходило свято Осені, де діти проявили свої артистичні вміння. Нині готуються до проведення свята Святого Миколая, новорічних заходів. Допомагають дітям вчити різні віршики вихователі Віолетта Рудь та Ірина Лєонова, а пісні - музичний керівник Станіслав Дацьків.
Смачні сніданки, обіди та вечері  у садочку готує кухар Лариса Буряк. У раціоні дітей є м'ясо, риба, молочні продукти, овочі, фрукти, тобто все необхідне, аби дитина отримувала весь комплекс вітамінів для повноцінного та здорового зростання.
Тепер дошкільнята мають змогу гратися новими іграшками, адже у минулому році їх було закуплено на п'ять тисяч гривень. А ось з дня на день мають привезти та встановити нові каруселі на дитячому майданчику, де малеча зможе одразу ж їх випробувати.
В садочку створено етнографічний музей, де в дошкільнят є можливість наочно побачити побут нашого народу в мину-лому. 
Багато зусиль докладають для розвитку цього дошкільного закладу сільський голова Віталій Чумак, ТОВ "АК "Зелена долина" і звичайно ж батьки.
 
Олена СТАДНІК.
 
 
 
Всі новини