Допомогу воїнам збирали всім районом

 
На прохання, що надійшло від обласної ради, підтримати насамперед продуктами харчування українських військовослужбовців спецбатальйону «Вінниця», які перебувають в АТО, відгукнулися чимало небайдужих жителів нашого району. Буквально за лічені дні до Томашпільської РДА зі всіх майже сіл привезли уповноважені громадами люди продукти харчування тривалого зберігання. Це найрізноманітніша домашня консервація, цукор, тушонка, згущене молоко, олія, яблука і морква, горіхи і солодощі, мед, чай, кава, вода тощо.
 
Найпершими серед учасників збору гуманітарної допомоги стали жителі  Рожнятівки, далі за ними - липівчани та раківчани. Долучилися й жителі Марківки, Жолобів, П-Борівських, Горишківки, Вил, Нетребівки, Комаргорода, Вербової, Кислицького, Високого, Антонівки, Паланки, Олександрівки, Яланця, Пеньківки, Стіни, Томашполя. Свій вклад у формування гуманітарного вантажу зробили працівники відділу культури і туризму РДА та музичної школи, фінуправління РДА, відділів Держземагенства та Пенсійного фонду в районі, прокуратури, АПК, районного центру зайнятості, особисто долучився сільський голова Гнаткова Юрій Дубінчак. Школярі з Марківки, Томашполя передали воїнам листівки, малюнки з найщирішими побажаннями повертатися додому живими і здоровими.
 
Усе зібране розсортувати, упакувати для далекого транспортування допомагали працівникам районної ради учителі та учні Томашпільської школи-гімназії ( директор Павло Антонишин).
 
Зібраної продукції виявилося стільки, що довелося відправляти до пункту основоного збору у Вінницю двома машинами. І тут своє плече підставили ПП  С. Тімков, який не лише надав транспорт, а сам доставив вантаж до обласного центру, кошти на пальне в сумі 710 грн зібрали медики РЦ ПМСД (головний лікар Світлана  Семенюк), та РВ УМВС (начальник Дмитро Іванченко), який теж надав автомобіль, за кермом якого був М. Пеньківський. Всього до Вінниці відправлено майже 10 тонн продуктів харчування. А 26 грудня голова обласної ради Сергій Свитко уже вручив гуманітарну допомогу від нашого та інших районів області бійцям спецбатальйону «Вінниця», що дислокується у м. Попасній на Луганщині.
 
Всі новини