До відома сільгоспвиробників!

Управління агропромислового розвитку райдержадміністрації інформує:
На сайті Кабінету Міністрів України Було опубліковано постанову:  «Деякі виплати бюджетної дотації для розвитку сільськогосподарських товаровиробників та стимулювання виробництва сільськогосподарської продукції» №178- редакція від 22.03.2017 року. Вона передбачає механізм виплати дотації сільськогосподарським товаровиробникам  за лютий місяць 2017 року.
 
Начальник УАПР РДА      В.Випаріна
 
 

КАБІНЕТ МІНІСТРІВ УКРАЇНИ

ПОСТАНОВА

від 22 березня 2017 р. N 178

Київ

Деякі питання виплати бюджетної дотації для розвитку сільськогосподарських товаровиробників та стимулювання виробництва сільськогосподарської продукції

Кабінет Міністрів України постановляє:

  1. Установити, що бюджетна дотація для розвитку сільськогосподарських товаровиробників та стимулювання виробництва сільськогосподарської продукції (далі - бюджетна дотація) за результатами діяльності у лютому 2017 р. надається сільськогосподарським товаровиробникам, які в установленому порядку подали до 1 квітня 2017 р. заяви про внесення до Реєстру отримувачів бюджетної дотації за встановленою Міністерством фінансів формою з обов'язковим зазначенням реквізитів поточних банківських рахунків для перерахування бюджетної дотації та які станом на 31 грудня 2016 р. були внесені до реєстру суб'єктів спеціального режиму оподаткування податком на додану вартість у сфері сільського та лісового господарства, а також рибальства відповідно до статті 209 Податкового кодексу України і станом на 1 березня 2017 р. зареєстровані як платники податку на додану вартість та провадили види діяльності, визначені у пункті 161.3 статті 161 Закону України "Про державну підтримку сільського господарства України" (далі - сільськогосподарські товаровиробники).

Визначення сум бюджетної дотації, яка підлягає перерахуванню сільськогосподарським товаровиробникам, здійснюється на підставі даних Державної фіскальної служби за результатами діяльності таких товаровиробників у лютому 2017 року.

Сума бюджетної дотації за результатами діяльності у лютому 2017 р. визначається відповідно до Порядку розподілу бюджетної дотації для розвитку сільськогосподарських товаровиробників та стимулювання виробництва сільськогосподарської продукції у 2017 році, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 8 лютого 2017 р. N 83 (Офіційний вісник України, 2017 р., N 18, ст. 511).

  1. Внести до Порядку розподілу бюджетної дотації для розвитку сільськогосподарських товаровиробників та стимулювання виробництва сільськогосподарської продукції у 2017 році, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 8 лютого 2017 р. N 83 (Офіційний вісник України, 2017 р., N 18, ст. 511), зміни, що додаються.
  2. Державній казначейській службі забезпечити до 5 квітня 2017 р.:

відкриття планових асигнувань державного бюджету за програмою 2801580 "Фінансова підтримка сільгосптоваровиробників" за напрямом "Бюджетна дотація сільськогосподарським товаровиробникам для розвитку сільськогосподарських товаровиробників та стимулювання виробництва сільськогосподарської продукції";

перерахування з бюджетних рахунків Міністерства аграрної політики та продовольства суми, на яку відкрито асигнування за програмою 2801580 "Фінансова підтримка сільгосптоваровиробників" за напрямом "Бюджетна дотація сільськогосподарським товаровиробникам для розвитку сільськогосподарських товаровиробників та стимулювання виробництва сільськогосподарської продукції", на відкритий небюджетний рахунок зазначеного Міністерства;

інформування Державної фіскальної служби про суму перерахованих коштів.

  1. Державній фіскальній службі до 10 квітня 2017 р. сформувати на підставі податкових накладних і декларацій з податку на додану вартість за лютий 2017 р. та таблиці відповідності згідно з додатком до Порядку, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 8 лютого 2017 р. N 83, тимчасовий Реєстр отримувачів бюджетної дотації з визначенням суми коштів бюджетної дотації для кожного сільськогосподарського товаровиробника та подати його до Державної казначейської служби.
  2. Державній казначейській службі здійснити до 15 квітня 2017 р. на підставі отриманого від Державної фіскальної служби тимчасового Реєстру отримувачів бюджетної дотації перерахування сільськогосподарським товаровиробникам суми бюджетної дотації з небюджетного рахунка Міністерства аграрної політики та продовольства.
  3. Міністерству аграрної політики та продовольства, Державній фіскальній службі та Державній казначейській службі до 15 квітня 2017 р. здійснити всі необхідні заходи для виплати сільськогосподарським товаровиробникам бюджетної дотації за результатами діяльності у лютому 2017 року.

 

Прем'єр-міністр України

В. ГРОЙСМАН

 
Всі новини