Дитячо-юнацький фестиваль мистецтв "Сурми звитяги"

У жовтні у обласному центрі проходив дванадцятий дитячо-юнацький фестиваль мистецтв "Сурми звитяги". У ньому взяли участь діти, учні та студентська молодь Вінницької області, а це - більше 35 художніх колективів. Основна мета проведення фестивалю  - пропагування серед юнацтва кращих зразків мистецьких творів патріотичного спрямування. Усі, хто брав участь поділялися на три конкурсні групи і п'ять номінацій. Нашому району також випала нагода взяти участь. Як переможець минулорічного фестивалю, наш фольклорно-етнографічний колектив "Вербиченька" (керівник Людмила Синиця) відкривав фестиваль піснею "Там, де були бої". Зачарували своїми виступами суддів і глядацький зал талановиті учасники Томашпілля, тому за одноголосним рішенням журі вони вибороли призові місця. Цьогоріч  на високому рівні наш край  представили ансамбль танцю "Шарм" Будинку дитячої творчості (керівник Мирослава Олійник) та вихованці відділення рукопашного бою "Альтаїр" (тренер Сергій Водянюк) із  танцювальною  композицією "Ми нащадки славних козаків" (художній керівник Мирослава Олійник), які і вибороли 1 місце в номінації "Композиція", фольклорно-етнографічний колектив "Вербиченька" із  піснями "Ой чого ти почорніло, зеленеє поле" та "Жаль мені не козака" завоював призове  2 місце в номінації "Вокальний ансамбль", вихованки Будинку дитячої творчості антонівчанка восьмикласниця Марина Мартинюк і першокласниця Томашпільської школи-гімназії  Іринка Кривов'яз, яка зайняла 1 місце в номінації "Солісти".
А нещодавно у рамках  фестивалю "Сурми звитяги" проводився конкурс на кращу живописну композицію, графічну композицію, листівку, декоративно-тематичну композицію, в якій взяли участь гуртківці будинку дитячої творчості і зараз вони чекають на  результати конкурсу. 
Разом з учасниками з інших районів наші талановиті земляки-переможці удостоєні великої честі представляти Вінницьку область на  ХV Всеукраїнському фестивалі мистецтв "Сурми звитяги".
Василина КАЧАН, керівник гуртків БДТ.
 
 
 
 
Всі новини