До Міжнародного Дня захисту дітей

Служба у справах дітей райдержадміністрації продовжує розповіді про сім’ї району, які виховують дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування. Однією із форм сімейного виховання дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування є прийомна сім’я.
Прийомна сім'я - сім'я або окрема особа, яка не перебуває у  шлюбі, що добровільно за плату взяла на виховання та спільне проживання від одного до чотирьох дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування.Прийомні діти  виховуються  у  прийомній  сім'ї до досягнення 18-річного віку, а   в  разі    продовження    навчання  у професійно-технічних, вищих   навчальних   закладах   I-IV   рівня 
акредитації-до 23 років або до закінчення відповідних навчальних закладів.
В Томашпільському районі функціонують 6 прийомних сімей, які виховують 23 дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, осіб з їх числа.
В прийомній сім’ї Кідіна Володимира Юрійовича, Кідіної Валентини Миколаївни, жителів смт. Вапнярка Томашпільського району виховуються 3 прийомних дітей.  Карина, особа із числа дітей, позбавлених батьківського піклування, є ученицею Вороновицького ПТУ №14, за професією «швачка». Вона також є учасницею художньої самодіяльності в навчальному закладі.  Дмитро та Максим, діти позбавлені батьківського піклування, є учнями Вапнярської ЗОШ І-ІІІ ступенів №1 зустрілися та здружилися  саме в цій прийомній  сім’ї.
 
Прийомна сім’я Лалак Наталії Михайлівни, жителька смт. Вапнярка створена у 2008 році. В цій сім’ї виховується 1 дитина, позбавлена батьківського піклування. За час функціонування прийомної сім’ї, вже 2 особи із числа дітей, позбавлених батьківського піклування, вибули з прийомної сім’ї, проте родинні зв’язки із  своєю прийомною матір’юпідтримують.
Прийомна донька Віра талановита, вона гарно співає, приймає активну участь в шкільних заходах.
 
Прийомна сім’я Надкерничного Віктора Івановича, Надкерничної Ніни Петрівни, жителів смт. Вапнярка, виховують 2 дітей-сиріт, які є рідними братами. Максим та Руслан проживають в цій сім’ї вже 8 років. Хлопці багато чому навчились в родині, вміють  працювати і відпочивати, а також займаються  улюбленими справами.Навчаються в місцевій школі. Максим  та Руслан замислюються про  вибір  професії та подальше навчання. 
 
 
Всі новини