Легко працювати, легко й звітувати, коли є співпраця, взаєморозуміння і гроші

  Усі ці складові у Липівської територіальної громади є, чим вона може не лише пишатися, а й завдяки цьому розвиватися і відчувати себе самодостатньою. Саме це, мабуть, і є поясненням того, що цьогорічні загальні збори громадян пройшли доволі тихо, спокійно й без усяких нарікань чи невдоволень, у відведений регламентом час.
  Як прозвітував Липівський сільський голова Віктор Скрипник, дохідна частина сільського бюджету у 2015 році з власних надходжень виконана на 132,5 % і становить 2457583 грн. при плані 1855345 грн. Всього доходів разом з дотацією вирівнювання поступило 3454278 грн. при плані 2852069 грн., що становить 121,1 % виконання. Проведено видатків минулого року на загальну суму 2331133 грн.
  Кошти в основному спрямовувалися на заробітну плату працівників сільської ради, дитсадка, клубів та бібліотек, спорткомплексу, а також на покращення матеріально-технічної бази цих закладів, впровадження енергозберігаючих заходів та благоустрій територій населених пунктів. 
  Зокрема, для дитсадка придбано меблі, іграшки, холодильник, комп'ютерну техніку, металопластикові вікна та двері, твердопаливний котел, здійснено капітальний ремонт опалювальної системи. Придбано та замінено вікна у Липівських клубі та бібліотеці, двері - у Липівській та Яришівській бібліотеках. Водночас сіль-ська рада дбає і про загальноосвітній заклад, для якого у вигляді субвенції надано кошти для заміни десяти вікон та на харчування учнів початкових класів і дітей з малозабезпечених сімей, що навчаються не лише в Липівській школі, а й у Томашпільській.
  Чималеньку суму використано минулого року на благоустрій сіл - 589402 грн. Зокрема, продовжено роботи з реконструкції вуличного освітлення: у Липівці та Яришівці встановлено 122 ліхтарі, які освітлюють у нічний час 10,5 км вулиць, капітально відремонтовано  вул. Коцюбинського у Яришівці, здійснено поточний ремонт доріг, упорядковано кладовища та центральні вулиці, у чому щороку активно беруть участь працівники соціальної сфери, школярі та працівники сільгосппідприємств. Проте важче боротися зі стихійними сміттєзвалищами і достукатися до свідомості людської. З року в рік сільський голова порушує питання організованого вивозу сміття у санкціоноване місце, як це робиться в багатьох громадах району, аби уникати таких неподобств, не засмічувати річки, ліси, поля тощо й тим самим не створювати екологічну проблему. Але, на жаль, і цього разу у відповідь лише тиша, що означає - усіх і так усе влаштовує…
  У виступах сільського голови та його співдоповідачів - директора школи Світлани Скрипник, вихователя дитсадочка "Теремок" Марини Бабиної та представника римо-католицької парафії с. Яришівка Володимира Радзімовського - звучало багато слів вдячності керівництву сільгосппідприємств ТОВ "Зернопродукт-Липівка" Володимиру Романюку, СТОВ "Липівка" Світлані Мельник, ПП "Фатіма-Агро" Анатолію Кречківському, які є надійними помічниками у вирішенні нагальних питань та поставлених завдань. Їхня допомога у грошовому еквіваленті минулого року становила 264886 грн. А вже цьогоріч директор ТОВ "Зернопродукт-Липівка" Володимир Романюк у присутності громади передав директору школи сертифікат на суму 15 тис. грн. для придбання комп'ютера. "Впродовж останніх років, - зазначив він, - є тенденція до збільшення у розрахунках з пайовиками, у наданні допомоги на розвиток соціальної сфери сіл тощо. Тому надіюся, що ця тенденція збережеться".
  Неабиякі надії на землеорендарів покладають й у найближчому майбутньому. Плануючи на рік поточний завдання, серед яких - ремонт будівель сільської ради, будинку культури, тротуарів, перекриття даху на школі та ін., Віктор Скрипник висловив сподівання, що з такими партнерами, об'єднавши зусилля, вдасться зробити задумане. 
  Не має сумніву з цього приводу й перший заступник голови райдержадміністрації Віктор Ставнійчук, який подякував керівникам сільгосппідприємств за співпрацю не лише із сільською владою, а й з районною, а також відповів на ряд запитань селян щодо мобілізаційних заходів, військової служби за контрактом та ціни на молоко.
  Криміногенну ситуацію проаналізував інспектор сектора патрульної поліції Томашпільського відділення поліції Роман Річняк. За його інформацією, на території сіл Липівки та Яришівки впродовж минулого року скоєно 11 злочинів, з них: 7 -  крадіжки особистого майна, 2 - нанесення тілесних ушкоджень середньої тяжкості, 1 - ДТП з тілесними ушкодженнями і 1 - шахрайство, а також 41 адміністративне правопорушення різного характеру.
  У зібранні взяв участь і виступив депутат районної ради Микола Мельник, який у свій час, будучи головою колгоспу, розбудовував Липівку і Яришівку, а тепер радіє і дякує сільському голові, що той докладає багато зусиль, аби підтримувати у належному стані всю інфраструктуру.
Катерина БЕРІЛ.
Автор фото РКП "Редакція газети і радіомовлення "Томашпільський вісник"
 
Всі новини