Відкриття пам’ятної дошки загиблому учаснику АТО

  23 травня 2016 року в селі Калинка Томашпільського району відбулось відкриття пам’ятної дошки загиблому учаснику АТО Тарабанову Вадиму Олександровичу,  уродженцю  села Гвоздівка Миколаївського району Одеської області. Пам'ятний знак встановили на території сільської церкви.
  Вадим народився 23 травня села Гвоздівка Миколаївського району Одеської області, але проживав з мамою у селі Калинка. 
  З 26 березня 2014 року згідно з Конституцією України та Законом «Про загальний військовий обов’язок і військову службу» був мобілізований. До 19 березня Вадим служив у прикордонних військах, а по закінченні служби отримав подяку за вагомий внесок у справі охорони Державного кордону України на ділянці відділу прикордонної служби «Гулянка» Котовського прикордонного загону Південного регіонального управління Державної прикордонної служби України, за проявлений професіоналізм та майстерність, високі моральні якості.
  Коли Вадим дізнався, що товариша Віктора Діденка мобілізували на Схід, не вагаючись, пустився услід за ним.
  Постійним місцем перебування  Вадима стало Дебальцеве де він був помічником гранатометника. 30 квітня 2016 року був обстріл, і від осколка в голову йому випала миттєва смерть.  
  У своїх виступах перший заступник голови районної державної адміністрації Ставнійчук Віктор Анатолійович, сільський  голова Бабін Сергій Олександрович, депутат районної ради Лозінська Ніна Василівна, директор Пилипи-Борівської ЗОШ Сіваєва Тетяна Олексіївна, начальник відділення обліку і бронювання учасників АТО і солдатів запасу Томашпільського РВК Мартинюк Микола Миколайович  відзначили героїчний подвиг українських хлопців, які захищають ціною власного життя цілісність нашої держави, низько вклонилися і подякували матері за те, що виростила і виховали такого сина.
  Присутні вшанували пам’ять про Вадима Тарабанова хвилиною мовчання і поклали квіти до  пам'ятної дошки.
  Учні школи підготували концерт-реквієм у пам'ять Вадима Тарабанова.
 
Вічна пам’ять Герою!
 
 
 
 
 
Всі новини