Покликання кожного чоловіка – вміти захистити найдорожче: сім’ю, родину, батьківщину

  Питання оборони держави сьогодні - це питання безпеки кожної сім'ї. Тому передусім кожен справжній чоловік має усвідомлювати те, що в разі потреби саме він повинен захистити своїх дітей, онуків, забезпечити безпеку своїх співвітчизників, країни. На десятиденні командно-штабні навчання з територіальної оборони для військовозобов'язаних нашої області у військову частину  м. Гайсин, як повідомлялося, з нашого району було направлено 37 чоловіків, готових у випадку збройної агресії захищати свою домівку, виконувати завдання з оборони важливих державних та промислових об'єктів та нести службу на кордоні з Молдовою та Придністров'ям. 
  З 24 березня стрілецький взвод  під керівництвом досвідчених кадрових офіцерів Вінницького обласного військового комісаріату вивчав військовий устрій, вимоги статуту та проходив індивідуальну підготовку (стройову, вогневу, військово-медичну, інженерну, тактичну та ведення стрільби). А вже минулого четверга та п'ятниці військовозобов’язані відпрацьовували тактику виконання завдань за призначенням, а саме щодо посилення державного кордону, на блокпості, що знаходиться у південно-західній частині району (при в'їзді в Томашпіль з Ямполя), здійснюючи огляд транспортних засобів, перевірку документів та наявність вантажу тощо.
  У суботу взвод у повному складі повернувся до своїх домівок. За результатами навчання, як повідомив заступник обласного військового комісара Олександр Збрищак, кожному військовозобов'язаному буде змінено військовооблікову спеціальність.
Катерина БЕРІЛ.
 
 
Автор фото РКП "Редакція газети і радіомовлення "Томашпільський вісник"
 
Всі новини