« З ТУРБОТОЮ ПРО КОЖНОГО!»

     Щорічно в Україні 1 червня відзначають День захисту дітей. Це свято впроваджено на території України Указом Президента України від 30 травня 1998 № 568/98. Дане свято радості та одвічної надії. Адже саме в дітях ми хочемо бачити здійснення своїх мрій і сподівань. Прагнемо, щоб вони росли здоровими та радісними, прославляли свої родини і рідний край. Особливою категорією є засуджені діти, які відбувають покарання у виховних колоніях та перебувають на обліку кримінально-виконавчих інспекцій, утримуються під вартою в слідчих ізоляторах.
     Незважаючи на наслідки девіантної поведінки даної категорії дітей, ми всі повинні пам’ятати, що вони також діти і потребують підтримки, захисту з боку дорослих людей, так як їхня свідомість сформована не до кінця та вони мають неповну цивільну дієздатність. Тому саме День захисту дітей не обійшов і двері Томашпільського сектору кримінально-виконавчої інспекції. Крім того, керівником сектору КВІ були запрошені представники центру соціальних служб для сім'ї, дітей та молоді, служби у справах дітей, поліції, а також релігійної організації « Джерело життя».
     З неповнолітніми засудженими було проведено профілактичну бесіду, їм роз’яснено відповідальність за вчинення повторних злочинів під час іспитового строку та продемонстровано фільм «Засуджені, хто вони – діти чи злочинці?». Під час перегляду фільму - ознайомлено з порядком та умовами відбування покарання у виді позбавлення волі, режимом утримання  та основними причинами потрапляння за ґрати дітей.
   Друга частина зустрічі була присвячена темі здоров’я. Здоровий спосіб життя та фактори, що впливають на здоров’я, акцентували увагу неповнолітніх на можливості організувати дозвілля без вживання психотропних речовин, спонукали учасників взяти на себе відповідальність за власне здоров’я.
Підліткам продемонстровано відеоролик, головна мета якого – це ведення здорового способу життя. 
   Кожна дитина має повне право бути захищеною, розвиватися й навчатися для кращого майбутнього, бо саме в дітях продовження роду людського й здійснення своїх мрій і сподівань на краще. Це свято – нагадування суспільству про необхідність захищати права дітей, прагнути, щоб усі діти росли щасливими і в майбутньому стали хорошими батьками і громадянами своєї країни.
 
 
     Директор РЦСССДМ                                        Г.Полтавська
 
 
 
Всі новини