Найсвятіше на землі – це родина!

  Родина – яке близьке та зрозуміле для нас слово. Ми з дитинства відчуваємо материнську ніжність та тепло, батьківську допомогу та мудре слово. Та є діти,які недобровільно позбавлені цього почуття. І хто виріс у рідній сім’ї, тому важко уявити, що відчуває маленька дитина, яка залишилася без батьків. Вони позбавлені любові та піклування та один на один постають перед життєвими труднощами.
  Проблема дитячого сирітства з кожним днем стає більш актуальною і болючішою темою для нашого суспільства. Однак останніми роками змінилися пріоритети державної політики. Перевага надається вихованню дітей-сиріт та дітей позбавлених батьківського піклування у родині (усиновлення, опіка, передача на виховання у дитячі будинки сімейного типу та прийомні сім’ї).
  Спільними зусиллями Томашпільський районний центр соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді разом з службою у справах дітей проводить значну роботу по пропаганді та створенні прийомних сімей. Взагалі, прийомна сім’я – це сім’я, яка добровільно взяла на виховання та спільне проживання від одного до чотирьох дітей-сиріт та дітей позбавлених батьківського піклування. Порядок прийому дітей в сім'ї встановлено
  Постановою Кабінету міністрів України № 565 від 26 квітня 2002 року «Про затвердження Положення про прийомну сім'ю». Ті, хто взяли дітей у прийомну сім'ю, є прийомними батьками, а влаштовані діти — прийомними дітьми.
  Прийомна сім’я постійно перебуває в полі зору центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді, її відвідують соціальні працівники, які проводять бесіди з батьками та прийомними дітьми, надаються поради щодо вирішення деяких загальних та соціальних питань.
  В смт. Томашполі станом на 1травня 2016 року нараховується 8 прийомних сімей, в яких виховується 19 дітей, 2 дитячих будинки сімейного типу – 14 дітей - сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування. 
  Діти - це наше майбутнє, і не важливо чи то твоя рідна дитина, чи просто маленька особистість, яка хоче відчути твою підтримку та часточку любові. Ми повинні пам’ятати, що для щастя цих дітей потрібно так мало: добре слово, привітна посмішка і надія на краще майбутнє..
         
Директор РЦСССДМ           Г. Полтавська
Всі новини