ПІДВИЩЕНО ПЕНСІЙНІ ВИПЛАТИ

  З  1 травня цього року відбулось підвищення мінімального розміру пенсії 
  Починаючи з 4 травня (з цього числа щомісяця починаються виплати пенсій), пенсіонери вже отримeють перераховані пенсії. Усі перерахунки  зроблено автоматично Мінімальний розмір пенсії за віком на рівні прожиткового мінімуму встановлено для тих осіб, у кого є відповідний страховий стаж. Для чоловіків – 25 років, для жінок – 20 років (якщо вони вийшли на пенсію до 1 жовтня 2011 року), і 35 років для чоловіків та 30 – для жінок, які пішли на пенсію після 1 жовтня 2011 року. У всіх таких пенсіонерів мінімальна пенсія зросте до 1130 грн.
  Перерахунку підлягають майже всі пенсії, за винятком хіба що великих, адже, відштовхуючись від мінімальної пенсії, обчислюють усі надбавки до пенсій. Тим, у кого пенсія є більшою за прожитковий мінімум, доплати за понаднормовий стаж, надбавки, підвищення нараховують від прожиткового мінімуму. Оскільки з травня він зростає, тож дещо збільшать і пенсії громадян. Але тут немає сталої суми, у кожного буде індивідуальне підвищення: в одних пенсія зросте на кілька десятків гривень, в інших – усього на кілька гривень.
  Із загальної чисельності пенсіонерів Томашпільського району (10992 чол) у 8335 чоловік розмір пенсії збільшився і разом це збільшення становить  50 7.2 тис.грн. на місяць, а в середньому на одного одержувача 60 грн 85коп.
 
Всі новини