Провели інструктивно-методичне заняття з відповідальними за військовий облік

Сьогодні, 29 травня 2019 року в залі засідань районної державної адміністрації було проведено інструктивно-методичне заняття із працівниками органів місцевого самоврядування, підприємств, установ та організацій, відповідальними за ведення військового обліку. 
 
Зі своїми доповідями до присутніх звернулися військовий комісар Томашпільського районного військового комісаріату Роман Гончарук, начальник відділення військового обліку та бронювання сержантів та солдатів запасу Томашпільського районного військового комісаріату Олег Линько та начальник відділу управління персоналом апарату районної державної адміністрації Василь Боднар.
 
Під час навчання було розглянуто наступні питання:
1. Про підготовку та проведення чергового призову на строкову військову службу до Збройних Сил України.
2. Про військову службу за контрактом у Збройних Силах України.
3. Про результати перевірки стану роботи з організації та ведення військового обліку та бронювання призовників і військовозобов’язаних у установах та організаціях району.
 
«Головною вимогою до системи військового обліку є постійне забезпечення повноти та достовірності даних, що визначають кількісний склад та якісний стан призовників і військовозобов’язаних», - відзначив Роман Гончарук під час свого виступу. Саме тому, увагу присутніх було зосереджено на необхідності періодичного звіряння особових карток призовників і військовозобов’язаних із записами у військових квитках та посвідченнях про приписку до призовних дільниць, а також звіряння облікових даних з даними районного військового комісаріату.
 
У ході зібрання спільно з учасниками також було розглянуто практичні питання ведення обліку та основні недоліки, які допускають відповідальні особи. Було акцентовано увагу на порушеннях, виявлених під час проведення перевірки в районі Вінницьким обласним військовим комісаріатом на початку травня та наголошено на необхідності їх оперативного усунення.
 
 
 
 
 
 
Всі новини