Відбулися співбесіди з керівниками територіальних громад

  Щоб скоординувати роботу і направити її в правильне русло задля визначення і спільного вирішення першочергових проблем, що хоч трохи полегшило б долю сільського жителя, голова райдержадміністрації Олександр Закорченний спільно з керівниками і фахівцями окремих районних служб здійснює зустрічі з активом та небайдужими жителями населених пунктів, а також знайомиться з реальним станом справ на соціальних об'єктах. У середу очільник району спільно зі своїм заступником Дмитром Коритчуком, прокурором району Сергієм Півнюком, начальником міліції Віталієм Стаховим, головним лікарем районного центру первинної медико-санітарної допомоги Світланою Семенюк, керівником райавтодору Василем Чорним, в.о. начальника управління праці та соціального захисту населення Тетяною Дідик, начальником управління агропромислового розвитку Валерієм Випаріною, заступником начальника фінансового управління Наталією Щербатою, начальником відділу культури Оленою Сікал побував у найменших селах району: Жолобах, Паланці і Вапнярках, Горишківці та Олександрівці.
  Тут болючою проблемою, про яку не мовчить уже ніхто, є вщент розбиті дороги, котрими подекуди не те що проїхати, а й пройти неможливо. А сьогодні сільчанам основні послуги доводиться отримувати за межами свого населеного пункту. То як такими шляхами, особливо в негоду, добратися до школи чи то до лікарні? Тому, коли йде мова про об'єднання територіальних громад, актуально, на думку голови райдержадміністрації, в міру наявних можливостей і сил займатися насамперед покращенням стану доріг.
  Як з'ясувалося, у Жолобах, вирішивши у минулі роки з допомогою землеорендарів питання сталого водопостачання, цьогоріч запланували бюджетні  кошти, сподіваючись і на позабюджетні, для ремонту доріг. Займатимуться ремонтом доріг й у Паланській територіальній громаді. Проте в Горишківці, не маючи й копійки у бюджеті на розвиток села, в рамках соціальної угоди із землеорендарями прокладають тротуарну доріжку до сільського клубу. Без сумніву - добра справа і гарно. "Але чи це першочергово необхідно вирішувати?”, - запитують посадовців горишківчани похилого віку, вказуючи на жахливий стан доріг, відсутність у Горишківці медичного пращника.
  А ось жителям Олександрівської територіальної громади пощастило на медиків, які трудяться тут чимало літ, врятували за цей час не одне життя та заслужили визнання, повагу і слова вдячності. І є добротне типове приміщення ФАПу, де під одним дахом й житло. Проте сільські бібліотека, клуб і пошта розташовані в орендованих приміщеннях. Всі ці заклади цього ж року, за словами голови райдержадміністрації, можна буде розмістити у приміщенні школи, оскільки освітній заклад за рішенням сесії районної ради із завершенням навчального року припиняє функціонування. "Тож всі зусилля необхідно направити на те, аби привести це приміщення в належний стан", - зауважив Олександр Закорченний, пообіцявши жителям Олександрівки підтримку і допомогу.
  Крім того, керівник району і правоохоронці надали роз'яснення на питання порушені у скаргах від жителів Жолобів щодо розпаювання майна, від жителів Паланки і Вапнярок - щодо роботи дільничного інспектора міліції й погіршення криміногенної ситуації на території сільської ради, від жителів Олександрівки - щодо виділення земельних ділянок тощо. А Тетяна Дідик розповіла про призначення житлових субсидій населенню. В ході зустрічей також йшлося про добровільне об'єднання територіальних громад, як один із способів вирішення проблем і розвитку села.
                                                                                                                        Катерина Беріл
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Автор фото РКП "Редакція газети і радіомовлення "Томашпільський вісник"
 
 
 
 
Всі новини