З розширеної апаратної наради

Приємною місією розпочав розширену апаратну нараду, що відбулась у понеділок, голова райдержадміністрації Олександр Закорченний, представивши учасникам зібрання новопризначених керівників - начальника відділу Держ-геокадастру Томашпільського району Наталю Григорівну Жовтан та начальника відділу освіти райдержадміністрації Любов Василівну Мокрак, яка впродовж багатьох років очолювала службу у справах дітей. Остання прозвітувала про стан підготовки шкіл та дошкільних закладів до нового навчального року.
Про дотримання плану превентивних заходів щодо запобігання виникненню аварій та нещасних випадків при використанні скрапленого вуглеводного газу в побуті, закладах громадського харчування та місцях масового скупчення людей йшлося у виступі начальника Томашпільського РС ГУДСНС України у Він-ницькій області Олександра Козюми. "Люди часто не задумуються, що безпечність при користуванні  скрапленим газом у побуті може коштувати дуже дорого, позбавивши їх життя. Тому проводиться місячник з вилучення у населення балонів скрапленого газу,  які уже не використовуються, їх дегазація та при необхідності – утилізація". Також доповідач наголосив на недопущенні понаднормового наповнення балонів скрапленого газу на автомобільних газозаправних пунктах, проведенні заміни балонів та обов'язкового технічного обслуговування установок спеціалізованими підприємствами, дотриманні вимог безпеки при зберіганні та експлуатації балонів. "Особливу увагу звертаю на використання індивідуальних газобалонних установок мешканцями багатоквартирних житлових будинків, які вони самовільно встановили у своїх квартирах для забезпечення побутових потреб, що несе реальну загрозу життю та здоров'ю усіх мешканців будинків. Пам'ятайте:  встановлення індивідуальних газобалонних установок у багатоквартирних житлових будинках заборонено, вони не зареєстровані у встановленому порядку, не обслуговуються спеціалізованими підприємствами, а їх технічний стан не відомий", - наголосив Олександр Козюма.
Ще про одну небезпеку людському життю йшлося під час розширеної наради.  Старший інспектор ДПС, керівник групи ДПС ДАІ Томашпільського району, старший лейтенант міліції Володимир Кириленко проінформував про заходи щодо підвищення безпеки перевезень небезпечних вантажів. 
Про те, як святкуватиме Томашпільщина 24 річницю Незалежності України, йшло-ся у виступі головного спеці-аліста відділу культури райдержадміністрації Валентини Кривко. Вона також повідомила, що 24 серпня у Вінниці відбудеться фестиваль українських мистецтв та культури «Скарби Поділля».
Тетяна ЮЗВАК.
 
 
 
 
 
 
Автор фото РКП "Редакція газети і радіомовлення "Томашпільський вісник"
 
Всі новини