УВАГА! африканська чума свиней

У боротьбі з африканською чумою свиней свою свідомість мають проявляти суб'єкти господарювання, у руках яких знаходиться бізнес у галузі свинарства.
Громадяни зобов'язані  унеможливити зустріч  збудника АЧС із домашніми свинями. Так перед входом до приміщення, де утримуються тварини необхідно облаштувати дезінфікуючі килимки, використовуючи для цього: мішковину, тирсу, розчин для дезінфекції (хлорка, хлорамін, тощо).
Суб'єктам господарювання необхідно негайно запровадити закритий режим роботи. Забезпечити працюючому персоналу – змінний одяг та взуття. Працівникам спеціалізованих підприємств заборонити утримувати свиней в домашніх умовах.
Державною службою ветеринарної медицини  щоденно здійснюється моніторинг ситуації щодо АЧС. Кожна ймовірна підозра спалаху на контролі фахівців ветеринарної медицини.  Але незважаючи на здійснені ветеринарно-санітарні заходи, поки що не вдається попередити поширення вірусу АЧС на території країни.
Державною службою ветеринарної медицини Томашпільського району здійснюється щоденне чергування спеціалістів  у приміщенні районної державної лікарні ветеринарної медицини із 08.00 год. до 20.00 год. (без вихідних), за адресою: вул. Леніна,127 смт Томашпіль. Про всі випадки падежу, підозри в захворюванні та невластивій поведінці свиней  прохання  
повідомляти спеціалістів ветеринарної медицини, які  обслуговують дані території за телефонами: 
Томашпільська районна державна лікарня ветеринарної медицини – 
2-16-65, 2-19-65;
Антонівська дільнична лікарня ветеринарної медицини – 5-54-73;
Вапнярська дільнична лікарня ветеринарної медицини – 3-24-65;
Гнатківська дільнична лікарня ветеринарної медицини – 4-96-24;
Паланська дільниця ветеринарної медицини – 4-53-41;
Великорусавська дільниця ветеринарної медицини – 098-258-00-87;
Приватний ветлікар Каспрук М.І. ( с. Комаргород, с. Липівка с. Яришівка) – 
098-461-42-16; 067-495-71-15;
Приватний ветлікар Одайник Г.М. ( с. Яланець) – 0679576194.
 
 
 
             Управління ветеринарної медицини у Томашпільському районі
 
Всі новини