ПЕНСІЙНИЙ ФОНД ІНФОРМУЄ

  З 01 січня 2017 року  планується ввести  накопичувальну пенсійну систему. Пенсійна реформа дозволить виплачувати пенсії з трьох різних джерел:  з солідарної системи, накопичувальної системи і системи недержавного пенсійного страхування. 
  Розвиток і  впровадження такої системи можливі тільки на старті зростання економіки і зарплат. Обов’язково накопичувальна система буде діяти для осіб до 35-річного віку, але також люди від 35 до 55 років можуть на добровільній основі також брати участь в накопичувальній системі. Ставка внеску буде зростати поступово: 2% в 2017 році і 7% через 5 років у 2022 році. У подальшому розмір внеску збільшуватися не буде.
 Держава гарантує контроль та безпеку збереження коштів накопичувальної системи. Через Пенсійний фонд буде створено накопичувальний пенсійний фонд, рада цього фонду буде формуватися урядом.
  Для людей, старших 35 років, зберігаються всі умови пільгового виходу на пенсію, але люди молодше 35 років, які працюють на цих професіях, будуть переводитися в накопичувальний рівень за рахунок того, що держава буде платити за них певну частину їхніх внесків, яку зараз платимо в пенсійний фонд.
  Кожен, хто сплачує додатковий внесок і накопичує собі кошти на старість, отримує 100% державну гарантію, що ті кошти не тільки будуть збережені, а й будуть примножені, бо одразу стають ще одним чинником розвитку української економіки і будуть вкладені в українську економіку і створення нових робочих місць. А потім, коли людина вийде на пенсію, вона отримає два джерела – перше це стандартна система, яка сьогодні існує, і додаткове джерело - через накопичувальну систему і через роботу фондів, під гарантією держави. Це дасть можливість отримати справедливішу європейську пенсію.
 
Вигоди
 До однозначних плюсів накопичувального рівня можна віднести:
- можливість отримати з системи гроші як одразу, так і частинами за договором;
- заповідати накопичені кошти спадкоємцям;
- накопичити на надбавку до основної пенсії за віком.
 
 
Всі новини