КОМФОРТНІ УМОВИ ДЛЯ БЕЗПЕКИ ТА РОЗВИТКУ ДИТЯЧИХ ТАЛАНТІВ

  Будинок дитячої творчості -  єдина в районі  позашкільна установа, яка дає дітям та юнацтву додаткову освіту, створює умови для особистісного розвитку і творчої самореалізації кожної дитини. Будівля, де розташовується заклад, була здана в експлуатацію в 1979 році, та за цей час жодного разу  не проводився  капітальний ремонт приміщення. Педагогічний колектив, батьки, громадськість щороку докладають зусиль та коштів, аби дітям було комфорт-но та затишно навчатись у Будинку дитячої творчості. Але, на жаль, не все можливо та під силу... Проблемою довгий час був аварійний стан входу в приміщення Будинку дитячої творчості. А це створювало непривабливий вигляд будівлі, яка знаходиться в центрі селища, та небезпеку для учасників  навчально-виховного процесу, адже іржа з'їла  метал у бетонних конструкціях, тому існувала небезпека обсипання на голови  дітям та дорослим. Щоб вирішити існуючу проблему, було прийнято рішення взяти участь у ХІІ обласному конкурсі проектів розвитку територіальних громад. І от чудова звістка - проект районної ради "Комфортні умови   для  безпеки та  розвитку  дитячих талантів" серед цьогорічних переможців.

  Після залучення 60 тис. грн. з фонду конкурсу та 25 тис. грн. - з районного бюджету розпочалися ремонтні роботи. Будівельникам довелося спочатку демонтувати  старий дах головного входу та встановити нову стелю, покриття. Також вони здійснили оздоблювальні роботи входу, утеплили стіни за допомогою декоративної штукатурки, по-сучасному облаштували вхідну площадку та східці, організували водовідведення.

  Ремонтні роботи згідно з проектом "Комфортні умови для безпеки та  розвитку  дитячих талантів" завершені. Будівля Будинку дитячої творчості набула привабливого вигляду, та найголовніше - стала безпечною для вихованців позашкільного закладу.

Мирослава Олійник, директор Будинку дитячої творчості.

Всі новини