До Міжнародного Дня захисту дітей

Служба у справах дітей райдержадміністрації продовжуємо розповіді про сім’ї району, які виховують дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування. 
Опіка та піклування над дітьми в Україні — влаштування дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, в сім'ї громадян України, які перебувають переважно в сімейних, родинних відносинах із цими дітьми, з метою забезпечення їх виховання, освіти, розвитку, захисту їх прав та інтересів (глава 19 Сімейного кодексу України). Опіка встановлюється над дітьми, які не досягли чотирнадцяти років, а піклування — над дітьми віком від чотирнадцяти до вісімнадцяти років.
Сьогодні знайомство з окремими сім’ями опікунів  та піклувальників, які виховують дітей, та не перебувають у родинних відносинах з цими  дітьми. 
 
Опікун Малишева Людмила Вікторівна, жителька с. Вербова Томашпільського району.  В 2015 році під опіку Малишевої Л.В. було влаштовано двоє малолітніх дітей: братик та сестричка із сусіднього району. 
Опікун пережила складний період, адже дівчинка мала важке захворювання, про те вона не відмовилась від дітей, не побоялась труднощів, а навпаки, боролась за життя дитини, як справжня матір. 
 
Главацька Любов Анатолііївна, опікун та піклувальник, директор Установи «Центр соціальної опіки та піклування дітей» (далі Центр), з серпня 2006 року. Сьогодні виконує обов’язки опікуна, піклувальника по відношенню до 8 дітей – сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування. Всього, за час існування Центру, свою домівку та прихисток  в ньому знайшли близько 37 дітей пільгової категорії. Не забуває Любов Анатоліївна їх і після досягнення ними повноліття. Вони  стають її частинкою, дітьми, яких вона рада зустрічати, допомагати, давати поради. 
 
Ми вже готові до Дня вишиванки 
 
За крок до дорослого життя: наша чарівна Міла - випускниця. 
 
За молодість і майбуття, за здоровий спосіб життя!

 
Любимо працювати - любимо відпочивати.
Всі новини