Підтримаймо дітей, які потребують допомоги

Питання захисту прав дітей на сьогодні є одним із пріоритетних напрямків реалізації державної політики. Конвенцією  ООН про права дитини визначено, що дитині для повного і гармонійного розвитку її особи  необхідно зростати в сімейному оточенні, в атмосфері  щастя, любові та розуміння. Але, на жаль, є діти, які не можуть проживати з рідними батьками…  Відповідальність за таких дітей взяла на себе держава, такі діти проживають і виховуються в інституційних закладах.
2 дітей, позбавлених батьківського піклування, які перебувають на первинному обліку дітей, які залишились без батьківського піклування, дітей - сиріт та  дітей, позбавлених батьківського піклування в службі у справах дітей районної державної адміністрації знаходяться на повному державному утриманні в інституційних закладах, а саме: 17 – річний Руслан, інвалід дитинства внаслідок фізичних та розумових вад розвитку, перебуває в Ситковецькій спеціальній загальноосвітній школі – інтернат Немирівського району Вінницької обласної Ради та 8 – річна Марія,інвалід дитинства внаслідок фізичних та розумових вад розвитку, знаходиться в комунальному некомерційному підприємстві «Вінницький обласний спеціалізований будинок дітей з ураженням центральної нервової системи та порушенням психіки Вінницької обласної Ради». Діти чекають на сім’ї, які  готові взяти їх на виховання. До того ж, зараз іде реформа деінституалізації, яка спрямована  на те, щоб кожна дитина виховувалася у благополучній родині. Бажання взяти на виховання дитину, народжену іншими, є ознакою нашої культури і виникає тільки у небайдужих до чужого горя, душевно щедрих і готових до самопожертви людей. Держава забезпечує пріоритет сімейного виховання  та створює умови для їх розвитку, надаючи сім’ям, які приймають на виховання   дітей - сиріт та  дітей, позбавлених батьківського піклування, матеріальну та соціальну підтримку.
   Небайдужих та готових взяти на виховання в свою сім’ю Руслана і Марійку, які так потребують батьківської уваги, турботи та тепла, просимо звертатись в службу у справах  дітей районної держаної адміністрації.Ми знаходимось: смт.Томашпіль,пл.Тараса Шевченка, 4,  І поверх, кабінет № 7 та № 8, телефон 2-12-91.
 
Служба у справах дітей районної державної адміністрації

 

Всі новини