Продовжується будівництво міні-цеху в с.Антонівка

Незважаючи на складні погодні умови, 2 грудня члени робочої групи по впровадженню проекту «Розвиток можливостей кооперативу для захисту правових та економічних інтересів представників особистих селянських господарств та покращення асортименту молочної продукції соціальної сфери Томашпільського району», що фінансується Європейським Союзом та впроваджується Томашпільською районною радою відвідали будівельний майданчик, де зводиться фундамент майбутнього підприємства по переробці молочної продукції.

 Логічним продовженням відвідування його стало засідання робочої групи в малому залі районної ради. Учасниками засідання стали голова районної ради Дмитро Коритчук, координатор проекту Наталя Гижко, головний інженер підрядної організації ПП «Техпробуд» Віталій Куртенко, інженер з технічного нагляду Дмитро Пилипчук, інженер ПП «ВТП Поділля» Губелюк Микола, юрист проекту Барчишена Алла та керуючий справами виконавчого апарату районної ради Володимир Стратій.

Учасники засідання розпочали спілкування з обговорення питань, що стосуються розбіжностей між виконавцями робіт з реконструкції міні-цеху та розробниками проектно-кошторисної документації. В процесі дискусій та обговорень було вказано на недоліки в ній та узгоджено ряд проблемних аспектів, які за взаємною згодою будуть вирішені в найближчий термін.

Так, обговорювалися питання, що стосуються укладки підлоги, використання матеріалів, які відповідають санітарно-гігієнічним нормам згідно законодавства України і які можуть використовуватися в молочній промисловості. Ці всі фактори є важливими чинниками, котрі впливають на вартісні і якісні показники виконуваних робіт та використаних матеріалів. Також представниками ПП «Технобуд» озвучено всі проблемні питання, які виникли і були зазначені протокольно на минулому засіданні робочої групи. Частина з них уже виправлені, інші знаходяться в процесі вирішення. Це стосується використання цегли, її якісних та цінових критеріїв, утеплення стін, встановлення баків, їх додаткове утеплення. Погоджено використання у фундаменті стін для їх укріплення і з’єднання з основним фундаментом додатково армованої сітки, облаштування водогону, каналізаційної системи та системи опалення в підлозі, можливі проблеми у процесі її експлуатації згідно санітарних норм тощо.

Представник ВТП «Поділля» взяв на себе зобов’язання до вівторка надати рішення  щодо змін по специфікаціях по фундаментних роботах, для того щоб підрядники могли продовжити роботи з реконструкції будівлі міні-цеху.

Знову обговорювали проблему пов’язану із будівництвом свердловини, яка буде повністю забезпечувати роботу майбутнього підприємства. Дмитро Коритчук повідомив присутніх про те, що керівник ВТП «Поділля» Олександр Балинський погодився розробити проектно-кошторисну документацію на будівництво свердловини на території міні-цеху після узгодження і вирішення земельних питань.

На завершення Віталій Крутенко повідомив усіх присутніх про початок робіт щодо встановлення каналізаційних і водопровідних труб, доцільності використання труб більшого діаметру для уникнення проблем в майбутній експлуатації водопроводу та каналізаційної системи, обговорювали збільшення вхідного пройому по висоті для безперешкодного проходження цистерни діаметром 3 м.

Наталя Гижко, координатор проекту, наголосила на проблемі постачання та оплати електрики в ускладнених зимових умовах, а також підкреслила важливість якнайшвидшого реагування в питаннях проплати і фінансового забезпечення робіт та послуг задля запобігання простоїв в роботі і втрати часу.

Також підрядниками-будівельниками було оголошено про організацію цілодобової охорони на об’єкті будівництва і пропуск тільки безпосередньо керівників проекту та працівників підрядної компанії.

Завершилося засідання робочої групи домовленістю подальшої співпраці та зустрічей, з виїздом на будівельний майданчик, на яких повинні обговорюватися з подальшим вирішенням усі проблемні питання, які виникають в процесі будівництва майбутнього міні-молокозаводу.

 

Для отримання додаткової інформації про проект, будь ласка,  контактуйте з:  пані Наталією Гижко, керівником проекту ЄС «Розвиток можливостей кооперативу для захисту правових і економічних інтересів особистих селянських  господарств, а також розширення асортименту молочної продукції для соціальної сфери Томашпільського району»., e-mail: tommilkua@gmail.com, tel.: +38 (069) 7313569

 

 Загальна інформація:

Проект ЄС «Розвиток можливостей кооперативу для захисту правових і економічних інтересів особистих селянських  господарств, а також розширення асортименту молочної продукції для соціальної сфери Томашпільського району» розпочав свою діяльність 12 вересня 2014 року. Термін реалізації проекту становить 30 місяців, а сума фінансування проекту складає більше як €477 тис. євро в рамках Програми ЄС «Підтримка політики регіонального розвитку в Україні», з яких 90% коштів виділяє Європейський Союз, 10 % - Томашпільська районна рада у співробітництві з міжнародною ГО "Регіональний центр транскордонного співробітництва "Єврорегіон Дністер". Більш детально: www.tommilk.com та http://goo.gl/C9xg4r

 

 

Всі новини