25 травня у смт Вапнярка відбулось урочисте відкриття філії комунального закладу «Обрій»

  25 травня у смт Вапнярка Томашпільського району відбулось урочисте відкриття філії комунального закладу «Вінницький обласний центр соціально-психологічної реабілітації дітей та молоді з функціональними обмеженнями «Обрій». Символічну червону стрічку перерізали голова обласної Ради Анатолій Олійник, директор Департаменту соціальної та молодіжної політики Вінницької ОДА Наталія Заболотна, директор Вінницького обласного центру соціально-психологічної реабілітації дітей та молоді з функціональними обмеженнями «Обрій», президент Міжнародної Благодійної фундації «Світло Миру» Наталія Скала.
  На свято також завітали народний депутат України Іван Спориш, голова районної державної адміністрації Олександр Закорченний, голова районної ради Дмитро Коритчук,  отримувачі послуг і працівники філій центру «Обрій», їхні рідні та представники місцевої громади.
  Звертаючись до присутніх, голова обласної Ради Анатолій Олійник зазначив:
  – Нинішня подія – це наступний крок, здійснений у Томашпільському районі щодо інтеграції діток, які мають обмежені можливості, у навчання, у життя, у цивілізований світ. Я дуже радий, що десять років тому нам вдалося своїми силами і власними ресурсами створити перший в Україні  центр у селі Гнаткові Томашкільського району, який  сьогодні продовжує успішно функціонувати. І всі ці роки я глибоко переконаний, що проблемами дітей з функціональними обмеженнями в першу чергу має займатися держава. Тому я підтримую пропозицію, що для потреб таких діток потрібно розробляти державну програму, і тоді нам буде легше відчувати, що ми всі разом робимо спільну добру справу.
  Анатолій Олійник висловив щиру вдячність працівникам Вінницького обласного центру «Обрій» та Гнатківської філії за їхню щоденну копітку працю, а також особливу подяку президенту Міжнародної Благодійної фундації «Світло Миру» Наталії Скалі, яка впродовж багатьох років здійснює підтримку цих закладів. Він висловив сподівання, що до цієї благородної місії доєднаються й інші благодійники, а у новоствореному закладі зможуть отримувати послуги діти і молодь з інших районів області, прилеглих до Вапнярки.
  Також голова обласної Ради вручив диплом керівникам району за перемогу в 13-му обласному Конкурсі проектів розвитку територіальних громад Вінницької області, які були розробниками проекту «Наші мрії». Кошти, виділені на реалізацію цього проекту, будуть використані на придбання автобуса для підвозу отримувачів послуг до закладів.
  Після привітань всіх гостей та запрошених і концертної програми, яку продемонстрували вихованці центру, присутні мали можливість оглянути кабінети й оцінити умови, створені для відвідувачів філії центру «Обрій». 
 
Всі новини