«Легальна зайнятість – гарантія соціального захисту» - проведено семінар з питань легалізації та детінізації заробітної плати

    Права людини – це універсальна цінність, що дає можливість «вимірювати» всі важливі явища та події, які відбуваються в суспільстві та в світі. Державі належить контроль за організацією та умовами найманої праці. Саме ці питання 13 грудня 2018 року розглядались на семінарі для безробітних громадян у Томашпільській районній філії Вінницького ОЦЗ за участю першого заступника начальника Ямпільського об’єднаного Управління Пенсійного фонду України Валентини Чорногуз.
Валентина Чорногуз наголосила присутнім, що важливим аспектом сьогодення є вирішення питань легалізації трудових відносин з найманими працівниками, з метою детінізації зайнятості населення та легалізації заробітної плати на підприємствах, в організаціях та установах і у фізичних осіб, які використовують найману працю.
   З великою кількістю працівників роботодавці взагалі не укладають трудові угоди, з метою мінімізації витрат та отримання максимального прибутку. Від несплати податків, внесків з тіньових доходів втрачаються мільярди гривень доходів до бюджету, Пенсійного та інших страхових фондів, а працівники  залишаються без відповідного соціального захисту та пенсійного забезпечення. Тому, лише офіційно працевлаштований громадянин має право на гідні і безпечні умови праці, регулярну виплату заробітної плати не нижче мінімальної, страхування на випадок тимчасової втрати працездатності, безробіття та нещасного випадку на виробництві, офіційні відпустки, пенсійне забезпечення.
    Також, в розмові йшлося про роботу нових онлайн-сервісів, умови призначення пенсії та необхідність завчасного подання документів до управління  Пенсійного фонду для проведення попередньої правової перевірки їх змісту та належного оформлення.
 
Заступник директора – начальник відділу
надання соціальних послуг Томашпільської
районної філії Вінницького ОЦЗ
Л.Г. Зарванська
 
 
Всі новини