ПРОЙШОВ ШАХОВИЙ ЧЕМПІОНАТ ОБЛАСТІ

  Шахові змагання зазвичай відбуваються в залі. А ось в нас у районі провели чемпіонат області у мальовничому парку історичного значення с.Благодатне. Ініціатором змагання виступив голова Томашпільської районної шахової федерації тренер з шахів Володимир Павловський. Його ініціативу підтримали начальник відділу молоді та спорту Томашпільської райдержадміністрації Григорій Слободян, виконавчий директор Вінницької обласної Федерації шахів Микола Боднар та директор ТОВ «Зернопродукт Липівка» Володимир Романюк – спонсор чемпіонату. Судили змагання кваліфіковані арбітри, яких забезпечила обласна шахова федерація. На урочистому відкритті турніру виступив Володимир Романюк. Він привітав шахістів і розповів про незвичну історію дендропарку с.Благодатне, який займає понад 16га, та про рідкісні рослини і кущі на його території, які завезені з Франції і ростуть тільки в цьому місці. Учасники та присутні могли побачити ці всі красоти на власні очі, справили також враження дикі кабани, яких там утримують.

  Грали просто неба, на свіжому повітрі. Прямо в парку було по колу було облаштовано стаціонарні лавочки і столики, на яких зручно було позмагатися у «королівську» гру. В перерві турніру дбайливі організатори пригостили гарним обідом всіх учасників, тренерів і суддів. Забезпечили і непогані призи, медалі і грамоти кращим в трьох розрядних групах. Подарунки отримали по шість кращих шахістів у кожній категорії, а також провідні гравці Томашпільщини.

  Стартувало близько 50 спортсменів – від молодшокласників до пенсіонерів. Командну першість здобули спортсмени Вінниці, на другому місці – збірна Томашпільського району.

 

Всі новини